Foto: HENRIC WAUGE
Mikael Ahlén spelade hela 482 matcher med laget i hans hjärta. Inför denna säsongen lade han dock skridskorna på hyllan. – Det skulle vara svårt att möta Djurgården. 

Endast 31 år ung lägger Djurgårdsikonen Mikael Ahlén skridskorna på hyllan inför denna säsong. I går på Hovet i Stockholm hyllades han av så väl medspelare, publik som motspelare innan matchen mot Färjestad. Ahlén började sin karriär i IFK Salem och kom till Stockholmsklubben 2004 som 16-åring och tog plats i Djurgårdens J18 lag. Endast två år senare gjorde han debut i SHL.

Inför säsongen 2018/19 valde Djurgården att inte förlänga kontrakten med Ahlén och redan då funderade den då 30-åriga “Micke” att lägga av med hockeyn. – Det skulle vara svårt att möta Djurgården har han sagt i en intervju till sportbladet. Ahlén skrev dock på ett kontrakt med allsvenska Södertälje. Nu är dock karriären över och under gårdagen blev han utsett till “en järnkamin” av Djurgårdspubliken. En mycket ärofylld titel.

Var med och spelade upp Djurgården i SHL 

Ahlén har dock inte bara spelat för Djurgården under sin karriär. Under tre säsonger tillhörde han småländska Troja/Ljungby. När han kom tillbaka till Djurgården inför säsongen 2013/14 var han med och spelade upp laget i SHL igen. På sina nio säsonger i Stockholmsklubben har han mäktat med hela 482 matcher (varav 225 i SHL) och svarat för 138 poäng för Djurgården.

  • Att bli utsedd som Järnkamin är det finaste man kan bli som Djurgårdare, sa Ahlén inför de 6034 personerna på Hovet i går.

Läs mer om Djurgården >>>
Se hyllningen här >>>

Kommentarer

Kommentarer