KRÖNIKA: Djurgården har hittat formen – Räcker det hela vägen till en slutspelsplats?

Djurgården har tagit sex raka segrar och tar man minst en poäng borta mot Skellefteå ikväll är en slutspelsplats säkrad.

Lagbygget har reviderats och toppspelare som Patrick Thoresen, Marcus Sörensen, Mantas Armalis och till en början även Linus Hultström och Marcus Högström lämnade klubben inför säsongen. De sistnämnda backarna har gjort comeback och ikväll spelar Djurgården mot alla odds för en slutspelsplats. Defensiva och tålmodiga Hans Säärkijärvi byttes ut mot Robert Ohlsson och med det ett mera rivigt, våghalsigt och spelförande Djurgården.

Djurgården har med sig två historiska förlustsviter, ett kaptensbyte och flera nyförvärv som inte levererat enligt förväntan. Det ska egentligen inte vara möjligt att nå en slutspelsplats med tanke på hur säsongen har sett ut, men med sex raka segrar i säsongens absoluta slutskede ser lagdelarna ut att ha satt sig i sista stund.

Har självbilden hunnit ikapp spegelbilden?

Spets ersattes med bredd inför säsongen, men det var som om självbilden ännu inte hunnit kapp spegelbilden för mesta mästarna. Man har dumpat pucken efter blå och låtit en rivstark Daniel Brodin brunka i sarghörnen, när pucken sedan låg kontrollerad på hans klubblad och blicken svepte efter någon att passa så hade hans radarpartners redan bytt klubb eller signalerat för ett byte i båset.

Nu tycks spelet ha återerövrat pucken – Spelsugna kaptenen Calle Ridderwall, ankomsten av Niclas Bergfors och dennes frenesi, Matt Andersons fortsatta målsinne och Adam Reideborns form kan bära långt.

Adam Reideborns förvandling kan bli en nyckelfaktor

Det kan pratas hur mycket som helst om att både Karlskrona och Luleå inte tagit chansen i jakten på en åttondelsfinal, men Djurgårdens återupphämtning kan man inte låta gå likgiltigt förbi. Jag tycker mig se vibbar från när Djurgården gjorde resan tillbaka från Hockeyallsvenskan till finrummet i SHL säsongen 2013/2014. Då gjorde man ett bragdartat kval och allt tycktes plötsligt stämma. Vem som stod i målet då? Jo precis – Adam Reideborn.

Adam Reideborn som inför kvällens drabbning stått för lysande insatser med tre hållna nollor på de senaste fem matcherna och så länge självinsikten och ödmjukheten ligger i jämnhöjd med självbilden så har Djurgården alla chanser i världen att lyckas ikväll.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN