Djurgården – domarnas egna favoritlag!?

Hej, nu är jag på gång igen! Jag vet inte vem jag ska vara mest förbannad på, domarna eller Marcus Högström.

Ett är klart, domarna har ett ont öga till Djurgården, i år också, och de behövs inga stora grejer förrän de ser något vi andra helt tycks missa eller anser inte är annat än bullshit.

Högström som varit en gigant och en av Djurgårdens bästa spelare hittills. Honom vill vi inte vara utan en enda match, han behövs på isen om Djurgården ska nå säsongens mål i år!

Så Högström, du om någon borde veta bättre än att spela domarna rakt i händerna! Högström, du borde tänka på att du inte är Joel Lundqvist, eller någon av övriga spelare vars förseelser domarkåren väljer att inte se.

Kanske borde man inom hockeyn precis som i tennisen införa digitalt hoke eye. Då kunde ingen ifrågasätta domsluten. Då slapp vi upprörda känslor och domarkåren behövde inte låsa in sig och vägra ge oss svar och förklaringar.

Men vare sig nytt tänk eller nytt vatten lär rinna under några broar i år heller inom SHL. Föresatsen att inte ha åsikter om domsluten höll inte i år heller!

Frågor utan svar!

Som så många gånger förr ställer jag frågorna, varför är inte domarna med på presskonferenser, varför behöver inte dessa rättskipare förklara sin jobbinsats? Hittills har dessa frågor getts svar som, enlig mig, är på dagisnivå.

Jag köper nämligen inte det banala svaret; att ingen ska få ifrågasätta domarkåren ”för då har vi ingen som vill döma matcher längre”!  Det om något är bullshit.

Frågor som även blir hängande i luften är, bland annat varför en del spelare får två minuter medan andra får fem för samma företeelser? Och varför ska föregående säsongers förseelser ligga kvar som en tung belastning i spelarnas bagage? Enlig mig borde dessa vara utraderade. Spelarna har ju sonat sitt brott och betalat böter.

Utbrett missnöje

Jag vill poängtera och understryka med emfas – jag är inte för någon våldshockey! Allt jag eftersträvar och önskar är att domarna ska döma lika på alla arenor och vara opartiska.

Enligt mig, var det i lördagens matcher i SHL nämligen många incidenter som var betydligt allvarligare än den som renderade tre matchers avstängning för Högström.

Det var flera lag som hade anledning att vara missnöjda med domarinsatserna, inte minst i den matchen där linjemännen inget såg och huvuddomarna valde att titta bort på det solklara.  Men förklaring till oss som såg med andra ögon uteblev här, precis som på andra arenor!

Jag har förståelse för att det går fort och att det inte är lätt att se allt alla gånger. Domarna ska, som alla andra, kunna göra fel, men ge oss någon enda gång en rimlig förklaring!

Tack för mig! Vi ses på Hovet!

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sjutton + 19 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN