DISCIPLINNÄMNDEN: Högström stängs av tre matcher

Först anmäldes inte Marcus Högström för händelsen mellan Djurgården och Rögle. Sedan ändrade de sig och valde att prova detta. Nu stängs Högström av i tre matcher meddelar Disciplinnämnden. 

Under den tredje perioden i det heta mötet mellan Djurgården och Rögle i tisdags utspelade sig händelsen som skapat stor debatt på sociala medier. Det har funnits två sidor av det hela och nu har Disciplinnämnden kommit med sin dom. Marcus Högström, Djurgården stängs av i tre matcher och får böta 28 750 kr för tilltaget.

Everbergs klubba åker in i båset och träffar lite lätt Djurgårdsspelaren nr 4 Marcus Högström på sidan av hjälmen. Högström tar tag i Everbergs klubba och håller fast den. Everberg slår då till Högström med ett slag som träffar Högström i huvudet. Högström tittar efter domaren och river sedan av hjälmen på Everberg, Högström tar sedan tag om nacken med sin vänstra hand och håller fast Everberg och utdelar sedan ett hårt slag i ansiktet på Everberg som inte kan försvara sig eller åka därifrån. Detta skriver Disciplinnämnden på sin hemsida 

Missar även mötet med Skellefteå i CHL 

Den totala summan blir fyra matcher inklusive den första matchen i CHL- slutspelet mot Skellefteå. Högström är avstängd till och med den 14 november vilket betyder att han förutom kvällens match mot just Skellefteå även missar mötena med Färjestad och Luleå.

På sin hemsida beklagar Djurgården över beslutet: Vi beklagar återigen att processen från SHL har dragit ut på tiden så långt på matchdag där vi får beslutet klockan 14.00. Förseningen av arbetsprocessen har försvårat både våra förberedelser och våra förutsättningar inför en viktig match eftersom vi har levt i ovetskap om vilka spelare som är tillgängliga.

Läs mer

KRÖNIKA: Det är inte så kaptener ska agera

Rögle ryter ifrån: “Det handlar om spelarna säkerhet”

SJUKA MÅLET: Han lurar brallorna av backen

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN