DIF:s sportchef: ”Vi har inga planer att låna ut någon spelare i dagsläget”

I och med att Djurgården värvade Linus Hultström här om dagen har man nu nio backar på kontrakt. Tvingas man göra sig av eller låna ut någon redan nu? 
– Vi har inga planer att låna ut någon spelare i dagsläget, säger Djurgårdens sportchef, Joakim Eriksson till Hockeybladet.

I och med värvningen av Linus Hulström har Djurgården nu nio backar på kontrakt, två kommer att hamna utanför varje match. Det är en minst sagt tuff konkurrenssituation. Trots det finns det i dagsläget inga planer på att låna ut någon spelare.

– Vi har inga planer på att låna ut någon spelare i dagsläget. Man gör ju utvecklingstänk på alla spelare, men i dagsläget är vi nöjda med hur truppen är beaktad, säger Djurgårdens sportchef, Joakim Eriksson, till Hockeybladet.

Tre backar som riskerar att hamna utanför

I segermatchen mot Skellefteå hade Djurgården sju backar och alla fick spela. Två av dem som fick spela minst, David Bernhardt (9.31), Alexander Falk (12.04) samt Marcus Fagerudd (13:46) riskerar att hamna på bänken när nyförvärvet Linus Hulström och Tom Nilsson, som precis kommit tillbaka från skada är matchredo.

– Dem konkurrerar om att få spela precis som alla andra. Vi har nio backar om alla är friska och det är sju som kan spela, säger han och fortsätter:

– Vi har ”Hulta” som precis kommit till oss och behöver träna ikapp, han har inte gjort så många veckor på is medan vi andra varit på is i två månader snart. Vi har Tom som precis kommit tillbaka från skada och är tillbaka i 100%-ig träning. Innan alla är fit och friska råder det en konkurrenssituation, sedan får man ju titta på situationen därefter tillsammans med spelarna.

Är det optimalt att ha nio backar i truppen över en längre tid?
– Ja, det tycker jag. Man har väldigt sällan under säsong alla nio friska. Det brukar alltid bli några skador eller sjukdomar eller i vissa fall avstängningar, så att vår grundtrupp är ju väl förberedd för sådant.

Nästa match har Djurgården på torsdag när man gästar Rögle och Lindab Arena. Det står redan klart att nyförvärvet Linus Hulström stannar hemma för att träna ikapp.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN