DIF: Supertalangen förlänger med två år
Foto: Bildbyrån
Djurgården fölänger med supertalangen Alexander Holtz, idag skrev han på för två nya år med klubben.
– Spela i Sveriges vackraste förening. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Alexander Holtz.

Supertalangen Alexander Holtz förlänger sitt kontrakt med Djurgården med två år. Forwarden har fått en succéstart på säsongen och belönas redan nu med ett tvåårskontrak.

– Alexander har varit väldigt duktig under augusti-september månad i vårt herrlag. Det är alltid ovisst med sådana talanger som Alexander hur länge de stannar i Sverige innan de blir aktuella för spel i sin NHL-klubb. För vår del är det viktigt att veta att Alexander trivs i Djurgården och vill fortsätta med sin talangutveckling här så länge som möjligt, vilket det faktum att avtalet sträcker sig till och med 2022 visar, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubben hemsida.

Går tidigt i draften

17-åringen väntas gå riktigt tidigt i NHL-draften som kommer nästa sommar och att skriva på för Djurgården var det ingen tvekan om.

– Jag trivs i Stockholm och älskar Djurgården så det var ett enkelt beslut. Det är hur kul som helst. Att spela i Sveriges vackraste förening – det är en dröm som går i uppfyllelse. En ära, säger Alexander Holtz till Djurgårdens hemsida.

Hur supertalangen ska lyckas med målet att bli en toppspelare är även det klart från han sida.

– Ska försöka jobba hårt varje dag och bli en bättre hockeyspelare. Jag vill vinna mycket hockeymatcher här i DIF, avslutar Holtz.

17-årige Alexander Holtz kom till Djurgårdens ungdomsorganisation den förra säsongen från Nacka. Han har Boo IF som moderklubb.

Kommentarer

Kommentarer