Dick Axelsson har förlängt med Djurgården

Dick Axelsson har fölängt med Djurgården , det skriver klubben på sin hemsida. Kontraktet är skrivet över en säsong.
– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka, säger Dick Axelsson.

Idag blev det klart, Dick Axelsson har fölängt med Djurgården över nästa säsong.

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka, vad skulle jag annars göra om jag inte spelar hockey, säger Dick Axelsson till Djurgårdens hemsida.

Gäller från 1 september

Axelsson ansluter till Djurgårdens trupp den första september oc har en av de två kvarvarande forwardsplatserna i Djurgården den kommande säsongen. Så här sammanfattar sportchefen Joakim Eriksson signeringen av kontraktet med stjärnan.

”Som vi sportsligt kommunicerat vid ett flertal tillfällen så fattas det en back och två forwards i spelartruppen för att göra den komplett.

Vi har sedan säsongens slut haft en muntligt överens med Dick Axelsson kring en avtalsförlängning och vi kan nu gladeligen kommunicera att ett 1 års-avtal är påskrivet med start from 1 september vilket innebär att Dick kommer att fylla en av de två forwardsplatserna som är vakanta.

Dick har under sina två senaste säsonger varit en spetsforward för oss med hög offensiv kompetens. Han har också varit en viktig informell ledare i vårt lag i sättet han sprider glädje och energi omkring sig inte minst i sin kommunikation och relation till övriga lagkamrater.

Anledningen till att det tagit sådan tid att skriva på avtalet med Dick handlar om att våra sportsliga behov hela tiden behöver värderas och relateras till hur vi som företag överlever ekonomiskt givet de utmaningar som Covid-19 innebär. Det är i dagsläget omöjligt att fullt ut prognostisera hur hösten kommer att se ut gällande publik på arenorna. Men det vi kan konstatera är att varje eventuell hemmamatch utan publik på Hovet innebär ett kännbart ekonomiskt tapp för Djurgården vilket i så fall kan komma att tvinga oss till fortsatta organisatoriska och ekonomiska anpassningar såsom begränsning av ytterligare förstärkningar till spelartruppen.”

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN