Dick Axelsson: ”Allvarligt skämtar du eller?”

Luleå fick med sig bonuspoängen från Hovet ikväll när man besegrade Djurgården med 2-1 efter förlängning. Men efterspelet kom att handla om Dick Axelssons ord till Huvuddomare Daniel Winge.

Det var efter dryga minuten in i andra perioden som Dick Axelsson kom fri med två andra Djurgårdare och görs ner av Niklas Olausson men får ingen utvisning med sig. Där väljer Axelsson att säga ett par väl valda ord till en av huvuddomarna Daniel Winge som enligt hans twitterkonto var dessa:
Dick Axelsson: "Allvarligt skämtar du eller?"

Jag har pratat med honom

Händelsen har snappats upp i media och till Expressen så säger huvudtränare Robert Ohlsson att han har pratat med Axelsson i fråga. I och med utvisningen så gör Luleå 1-0 i matchen efter mål av Johan Harju. Domare Winge och Andreas Harnebring var även i fokus i Djurgårdens kvitteringsmål som även den kom i numerärt överläge. På Cmore så var kommentatorn Åke Unger helt övertygad om att det var utvisning för Djurgårdens Jacob Josefsson, men i stället så åker Olausson ut för goaltender-interference.