Det är dags – ikväll hyllas Nichlas Falk

Ikväll är det dags. Djurgårdsikonen Nichlas Falk hyllas och får sin tröja hissad till Hovets tak. Något han med all rätt är hedrad och känner stolthet över.

Han hade en lång karriär och gjorde massor av matcher i Djurgårdströjan. Efter 16 säsonger och 866 matcher som Järnkamin lade Nichlas Falk ned spelarkarriären 2011. Nu är det alltså dags för honom att kliva ut på Hovets is återigen. Den här gången gör han det för att bli förevigad inför Djurgårdspubliken.

Falk: ”Det går inte att komma ifrån”

När nummer 16 nu alltså hissas till taket i hans forna hemmaarena är han alltså en i raden av ikoner som får en hyllning lik denna. Han kommer att ansluta tillem meriterad skara bestående av bland annat Sven Tumba, Roland Stolz, Lars Björn, Håkan Södergren och den senaste av de alla, Charles ”Challe” Berglund.

– Det är såklart väldigt smickrande. Det går ju inte att komma ifrån, sade Falk när Hockeybladet träffade honom tidigare.

Ikväll är det dags

Falk som i dagarna fick ta över huvudansvaret som tränare för Södertälje i Hockeyallsvenskan kommer alltså att få all uppmärksamhet ikväll. Att få en status lik denna och på det här viset är är hedrande erkänner Falk.

– Det är hedrande, helt klart och jag känner stolthet framförallt det kan jag ju säga.

Faktumet att nummer 16 ska hissas till taket och förevigas har inte gått obemärkt förbi. Hyllningarna har samtidigt strömmat in tillsammans med gratulationerna och det är en smickrad och glad 46-åring som mottagit hyllningarna som avlöst varandra.

– Många har gratulerat och sådär. Det känns helt enkelt väldigt smickrande och jag är väldigt glad.

Hyllas av guldcoachen

En som var snabb att hylla sin tidigare spelare och nu även före detta assisterande tränare var Mats Waltin.

– Han hade en förmåga att göra sin omgivning bra och höll alltid laget främst i alla väder med sin oerhörda lojalitet mot laget. Det gjorde också att han fick en lång karriär, sade Waltin tidigare.

LÄS MER: Nichlas Falk om vilka som borde få sina nummer pensionerade

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN