Djurgårdstalangen tänker inte på NHL

En av Djurgårdens talanger Jonathan Davidsson blev, år 2017, draftad av Columbus Blue Jackets i sjätte rundan. Den här säsongen var han Djurgårdens näst bästa poängplockare under grundserien. Han hävdar att trots de individuella framgångarna finns inga tankar på NHL.

På Djurgårdens hemsida intervjuas Jonathan Davidsson, 21, om den gångna säsongen som slutade med semifinalförlust mot Skellefteå.

– Det har liksom känts som att matcherna har gått väldigt omlott. Man har varit inne i en bubbla hela säsongen och bara spelat på. När vi väl började vinna, i alla fall på hemmaplan, så vann vi väldigt mycket. Det kändes som att vi bildade en slags maskin ett tag, säger Jonathan Davidsson.

Djurgårdens IF gjorde en väldigt stark grundsäsong och slutade på andra plats bakom Växjö Lakers. Det har således varit stor uppmärksamhet runt Stockholmsklubben i år.

– Ja, vi har fått rätt stor uppmärksamhet. Det har varit väldigt roligt och vi har inte varit vana med det innan så det är en liten omställning.

Vill vinna guld med Djurgården

Jonathan Davidssons poängproduktion i slutspelet slutade på fyra mål och fyra assist, det blev alltså åtta poäng och på elva matcher.

– Det jag har utvecklat mest under säsongen är nog att driva upp pucken i banan, ta pucken mot målet och försöka skapa mycket där. Jag är nöjd med hur jag kan hantera pucken i fart. Det jag vill utveckla mest nästa år är att jag vill bidra ännu mer, göra fler poäng, bidra till fler vinster och fortsätta spela bra i boxplay som vi har gjort i slutet tycker jag. När jag tittar fram på nästa säsong så vill jag vinna ett guld med Djurgården.

Om NHL

År 2017 blev Jonathan Davidsson draftad av Columbus Blue Jackets i den sjätte rundan. Trots att Djurgårdstalangen kommer från en bra säsong menar han att det inte finns några tankar på NHL ännu.

– Mina tankar där är att om Columbus säger att jag är redo så litar jag på dem att jag är redo. Tills dess har jag inga tankar på det och då vill jag bara spela i Djurgården.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN