CHOCKBESKEDET: Så länge blir Djurgårdskaptenen borta – även målvakten borta länge

Idag kom beskedet, så länge blir Djurgårdskaptenen borta. Även målvakten Robin Jensen blir borta länge.

Nu på eftermiddagen kom chockbeskedet från Djurgården, så länge blir Djurgårdskaptenen borta. Jacob Josefsson blir borta åtta till tio veckor, han har drabbats av en fraktur i foten.

– I nuläget har vi 14 friska forwards och flera av dem är naturligt duktiga som centrar. Därigenom är vi fortfarande i en situation där vi avvaktar hur det går för Emil Bemström i inledningen av NHL och huruvida vi har ett behov av att addera ytterligare spelare till vår forwardsbesättning, säger Joakim Eriksson, sportchef i Djurgården till hemsidan och fortsätter:

– Oavsett skadebekymmer eller eventuella tillskott av nya spelare har inte vår målsättning ändrats om att vara framgångsrika i såväl CHL som SHL. Oktober månad med 13 matcher på 31 dagar kommer att vara ett bra test för nuvarande spelartrupp att bevisa hur väl vi ligger till för att kunna nå hela vägen fram till nya finalspel.

Målvakten borta minst en månad

Målvakten Robin Jensen dras med en meniskskada som håller honom borta åtminstone till novemberuppehållet. Det är en gammal skada som gör sig påmind,

– De senaste fyra åren har han varit helt symptomfri. Nu har nya smärtor tillkommit och därför kommer han åtminstone till och med novemberuppehållet att jobba med rehabiliterande träning och vila från isträning och matchspel. Därefter återstår att se om problemen försvunnit eller om ett ingrepp i knät kommer att bli nödvändigt, säger Eriksson.

Nu hoppas Djurgården att snabbt hitta en ersättare till Jensen, tidigare idag berättade Hockeybladet att affären med Joni Ortio sprack.

– Osäkerheten kring Robins knä gör att vi just nu undersöker målvaktsmarknaden och eventuella lösningar på såväl kort (till och med novemberbreaket) som lång tid (resten av säsongen).

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN