BORTASUPPORTERN: ”Som reklamen säger – resan är halva målet”

Paret har varit i samtliga SHL-arenor och förra säsongen missade dem endast åtta stycken av Djurgårdens bortamatcher. Lägg därtill att ingen av dem har körkort. Möt DIF-supportrarna Pierre och Michaela.
-Det blir en del pysslande innan säsong, men bokar man i tid behöver det inte bli så dyrt.

Pierre och Michaela samt hennes mamma sitter i bilen på väg ner till Jönköping när Hockeybladet når dem för en intervju. Varken Pierre eller Mikaela har körkort så Michaelas mamma köra DIF-supportrarna till kvällens match.

-Vi sitter nu i bilen på väg ner till Jönköping även Mikaelas mamma är med idag. Vi missar aldrig en match mot HV71. Det har byggts upp en rivalitet lagen emellan så det kommer bli kul att komma ner till Jönköping igen. 

Just det att paret får boka sina resor själva kräver en hel del planering och även om det på pappret låter dyrt så kan man komma undan med rätt okej kostnader om man är ute i god tid. Vad är det egentligen som är så roligt med bortamatcher?

-Det är som reklamen säger, resan är halva målet. Man får se sig om i Sverige och Europa. Vi åker oftast med tåg, buss eller tillsammans med kompisar, då vi saknar körkort. Det är klart att det kostar en del men vi sätter oss alltid innan varje säsong och går igenom spelschemat. Så det blir inte alltid så dyrt om man bokar i tid, speciellt tåg.

Luleå väcker mest känslor

Åtta av DIF:s bortamatcher inklusive slutspelet missade paret förra säsongen. Lägg då även till CHL som paret hakar på när laget spelar bortamatch oavsett vilket land det bär av till.

-Det är lite att resan är grejen oavsett om det är i Sverige eller inte. Vi följer ju med på alla CHL-matcher och där får man ett tillfälle at se sig om i världen vilket är väldigt roligt.

Ni har ju varit i samtliga SHL-arenor, vilken är er favorit?

-Malmös arena är väldigt bra, förutom Hovet då naturligtvis som är bäst i alla kategorier och är världsklass! Men det är viktigt att arenorna inte har klackarna bredvid varandra. Sen har jag en liten förkärlek till Växjö. Där blir man alltid lika fint bemött och alla är väldigt trevliga. Lägg därtill att man blir bjuden på kaffe, det är det inte många ställen som bjuder på.

Om vi vänder på det vilket är det värsta stället som river upp flest känslor?

Luleå helt klart. Det har ju med Johan Forsbergs påhopp på Fernholm att göra. Så det är värsta motståndet på det sättet helt klart. Men om jag får välja en Arena som jag inte gillar så finns det flera. Det har med att göra att jag inte gillar arenor där klackarna står bredvid varandra.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN