BETYG: Så bra är Djurgården – Hockeybladet granskar

Efter en fin säsong där laget slutade på andraplats i tabellen och tog sig hela vägen till semifinal. Så laddar laget för en ny säsong. Flertalet spelare lämnade truppen och man har fyllt på med flertalet intressanta spelare. Hockeybladet har gått igenom laget på pappret just nu och rankar lagdel för lagdel i betygsskala 1-5.

Målvakter

Robin Jensen (Ny)
Adam Reideborn

Adam Reideborn var statistiskt SHL:s bästa målvakt i grundserien och tillsammans med Joacim Eriksson var man seriens bästa målvaktspar. Nu har Eriksson lämnat och istället är det Robin Jensen från Pantern som kommer slåss om förstaspaden under säsongen. Reideborn kommer få kämpa och det kommer gynna dem båda. Skulle inte förvåna om Robin Jensen står som segrare om förstaspaden mot slutet.

Ranking målvakter: 4

Backar

Olle Alsing (Ny)
Axel Andersson
David Bernhardt
Linus Hultström
Simon Johansson
Tom Nilsson
Bobbo Petersson (Ny)
Jesper Pettersson
Alexander Urbom

Marcus Högström ut och Bobbo Petersson in. Att Marcus Högström lämnade för spel med Calgary var såklart ett tungt slag för Djurgården. Klubben lär leta efter en ersättare för Högström och det lär laget behöva. Olle Alsing kommer bli en frisk fläkt men annars ser det relativt svagt ut efter Högströms sorti från klubben.

Rankning backar: 3

Forwards

Dick Axelsson (Ny)
Emil Bemström (Ny)
Niclas Bergfors
Daniel Brodin
Jonathan Davidsson
Marcus Davidsson
Andreas Engqvist
Henrik Eriksson
Jacob Josefson (Ny)
Jakob Lilja (Ny)
Gustav Possler
Sebastian Strandberg
Erik Walli Walterholm
William Wiå
Manuel Ågren (Ny)

En hel del tunga tapp på forwardssidan men samtidigt har man lyckats locka hem både Dick Axelsson och Jacob Josefson. Blir även Andreas Engqvist skadefri så kommer det bli jobbigt för övriga lag. Djurgårdens offensiv ser ruskigt vass ut. Laget har seriens bästa forwardsuppsättning. Och den kan bli ännu vassare om Axel Jonsson Fjällby väljer att vända hem till Djurgården.

Ranking forwards: 5

Ledare

Robert Ohlsson, huvudtränare
Stefan Nyman, assisterande tränare
Mikael Håkansson, assisterande tränare
Jan Öhman, målvaktstränare

Ledarstaben förblir intakt och Robert Ohlsson är inne på tredjeåret på kontraktet. Efter förra årets säsong så har man den trygghet man behöver i ledarstaben, vilket kommer smitta av sig till spelarna. Nu återstår bara att svetsa samman gruppen och lyckas man med det så blir Djurgården att räkna med även i år.

Ranking ledarstab: 5

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN