Bestämde sig att lämna när klubben värvade

Djurgårdens nyförvärv, Joacim Eriksson, var inställd på att fortsätta i Växjö även den kommande säsongen. Då värvade klubben Viktor Fasth, det fick den 27-årige burväktaren att bestämma sig. I en öppenhjärtig intervju i Hockeysverige berättar han om beslutet.
– Det var ett beslut jag tog själv att lämna Växjö, säger Joacim Eriksson.

Växjö var klubben målvakten Joacim Eriksson skulle spelat i den kommande säsongen. När Växjö värvade VM-målvakten Viktor Fasth var det dags att flytta på sig. Det blev Djurgården som Hedesundasonen hamnade i och för Hockeysverige berättar han om sitt beslut.

– Växjö sa att dom ville ha kvar mig så det var ett beslut jag tog själv att lämna. Jag ville spela mycket matcher och jag kände att jag skulle få spela mer här än med Viktor, säger Eriksson till Hockeysverige och fortsätter:

– Det kändes ändå kul att Djurgården ville ha mig så pass mycket som dom nu ville och det känns spännande att komma till en så här fin klubb. Det ska bli riktigt kul att få dra på sig Djurgårdens tröja i första matchen samtidigt som jag har hört riktigt mycket gott om fansen här. Det känns väldigt roligt att få vara en del av en förening som är så pass stor.

Den nya klubben siktar på guld

Att det blev Stockholm och Djurgården var ett gemensamt beslut med sambon som kommer att plugga i huvudstaden. Även om de förra klubbarna, Brynäs, Skellefteå och Leksand varit aktuella föll valet på Djurgården som behövde en ny målvakt efter Mikael Tellqvist.

– Jag och tjejen (Amanda) diskuterade väldigt mycket innan vi tog beslutet, men vi tyckte att det kändes kul att få komma hit till Stockholm om hon vill plugga eller jobba. Vi tog ett gemensamt beslut och jag tycker att det känns fantastiskt bra. Det är underbara grabbar i laget så det känns verkligen riktigt roligt, säger han.

Målet för säsongen är att vinna SM-guld med Djurgården och målvakten tror att laget har den kapaciteten som krävs.

– Vi har satt en bra nivå samtidigt som det finns fantastiskt många krigare i det här laget. Det är mycket känslor där ute så det är jäkligt roligt att vara med, säger han och fortsätter:

– Det är SM-guld vi siktar på. Sedan måste vi vara i nuet och göra det bästa varje dag. Vi måste vara noggranna med detaljerna i vårt spel. Är vi det kan vi gå hur långt som helst.

Eriksson hoppas också på att bli en av de målvakter som får chansen att vakta Tre Kronors mål i OS i vinter.

Läs hela intervjun med Djurgårdens nya målvakt här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN