BEKRÄFTAT: Trotjänaren lämnar SHL-klubben efter 12 säsonger

653 matcher på tolv säsonger, nu lämnar trotjänaren Henrik Eriksson Djurgården, det skriver klubben på sin hemsida.
– Henrik har valt att tacka nej till vårt erbjudande, säger Joakim Eriksson.

Nu är det klart att trotjänaren Henrik Eriksson lämnar Djurgården efter tolv säsonger. Eriksson hann med två och en halv säsong i Mora mellan sina sejourer i Djurgårdens matchtröja.

– I de samtal som vi haft med ”Henke” under slutdelen av säsongen har vi varit tydliga med vilket lagbygge som vi planerar inför nästa säsong, samt vilken roll som vi har tänkt att ”Henke” ska få. Vi har från vår sida även erbjudit en eventuell roll i Djurgårdens organisation parallellt med spel i herrlaget, säger Joakim Eriksson sportchef i Djurgården till klubbens hemsida.

Ledare

I sju av säsongerna var han en av Djurgårdens kaptener, men nu är det slut. Enligt Djurgårdens sportchef har Eriksson själv valt att tacka nej till klubbens erbjudande. Han hoppas dock att Eriksson kommer tillbaka tioll klubbens om ledare i framtiden.

– Henrik har valt att tacka nej till vårt erbjudande och vill istället ta sig an en ny utmaning i sin hockeykarriär. Våra vägar skiljs här och nu åt, men dörren står från min och Djurgårdens sida öppen för en framtida dialog om eventuell funktion i klubben. Detta då jag med många andra tycker att ”Henke” är en fantastisk människa och ledare, säger Eriksson.

Totalt spelade Henrik Eriksson, hockeyfostrad i Västerhaninge IF, 653 seniormatcher i Djurgårdens A-lag. Han representerade klubben i SHL, Hockeyallsvenskan, European Thropy och Champions Hockey Leauge.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN