BEKRÄFTAT: Supertalangerna förlänger med klubben

0
677
Supertalangerna förlänger med klubben
Foto: Henric Wauge & Bildbyrån
Klubben kunde idag bekräfta två av klubbens egna produkter förlänger sina kontrakt. Frågan är dock om en av supertalangerna kommer ha möjlighet att spela kontraktet ut. 

Djurgården kunde idag bekräfta att supertalangerna förlänger med klubben. Båda spelarna har Stockholmsklubben som moderklubb och har successivt klättrat sig in i Sveriges högsta liga.

Kan stoppas av NHL-draften

Backen Simon Johansson och forwarden William Eklund bekräftas stanna i Djurgården. Båda talangerna har utvecklats från klubbens juniorlag och under säsongen tagit sig in i Sveriges hösta liga.

William Eklund har inte endast spenderat hela sin karriär i Djurgården, han är även uppvuxen med att se pappa  Christian ”Fimpen” Eklund representera klubben. William har vid en ålder på 17 år lyckats slå sig in i Djurgårdens A-lag och går mot en utveckling där han kan komma överträffa pappa Christian. Kontraktet med William Eklund sträcker sig över två säsonger.  I och med sin unga ålder kommer Eklund garanterat spela i Djurgården den kommande säsongen då han inte har möjlighet att delta i NHL-draften fram tills 2021, däremot kan just säsongen 2021/22 eventuellt spelas på andra sidan Atlanten.  Det är dock inget Eklund verkar lägga fokus på i nuläget.

– Jätteroligt. Jag började i J20 där det gått bra, vidare upp till A-laget. Det är en kul utveckling. Men jag har mycket kvar att jobba på, främst att ta mig in på mål, det området, säger William Eklund på Djurgårdens hemsida.  

Supertalangerna förlänger med klubben

Simon Johansson, son till den före detta Djurgårdsspelaren Thomas Johansson, har i år spelat 29 matcher för A-laget och stått för 26 poäng. Klubben beskriver honom som en av klubbens skickligaste backar i offensiv spelform. Simon Johansson draftades som den 148:e spelaren totalt i 2018 års NHL-draft av Minnesota Wild men har inget kontrakt med klubben. Det nya kontraktet med Djurgården förlängs med ett år. Johansson beskriver förlängningen som positiv för sin fortsatta utveckling.

– Jag känner att jag tagit stora steg den här säsongen. Det känns jättekul att stanna här, och roligt också att Djurgården ville förlänga. Den klubben jag spelat i sedan jag var 15 år och följt sedan jag var jag liten.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

två + sexton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.