BEKRÄFTAT: Lämnar Nordamerika för Europa

0
804
BEKRÄFTAT: Lämnar Nordamerika för Europa
Foto: Bildbyrån
Bekräftat: Den tidigare NHL-spelaren lämnar USA och farmarlaget Rockford IceHogs för att återvända till Europa. 

Schweiziska Lausanne bekräftar att den NHL-meriterade backen, Philip Holm lämnar AHL för spel i laget. Förutom att ha spelat i NHL har Holm även meriter i SHL där han spelat i både Växjö och Djurgården. Nu står det alltså klart att han lämnar Nordamerika för spel i Europa.

Dåligt med speltid i NHL

Holm, som mestadels spelat i farmarlaget Rockford IceHogs i AHL, lämnade Sverige för Nordamerika inför säsongen 2017/18 för spel i Vancouver Canucks. Efter endast en match i NHL kom Holm dock att bli nedskickad till farmarlaget Utica Comets där han stod för 29 poäng på 42 matcher. Holm har dessutom haft en sejour i KHL där han spelade för Torpedo Nizhny Novgorod och stod för 26 poäng på 61 matcher. Holm var även med och vann guld tillsammans med Tre Kronor under VM 2017 i Köln.

Lausanne: ”Han är den bästa kandidaten” 

Lausanne ligger för tillfället på en sjätteplats med 53 poäng på 33 spelade matcher. I Lausanne kommer Holm spela med landsmännen Jonas Junland, Victor Öjdemark (som har dubbelt medborgarskap)

– Vi är mycket glada över att välkomna Philip. Han är den bästa kandidaten på vår lista för den önskade positionen. Genom sin omfattande karriär har Philip fått mycket erfarenhet och presenterar den perfekta profilen för att integreras väl i såväl Lausanne och den Schweiziska ligan, säger Jan Alston, sportdirektör för Lausanne Hockey Club på klubbens hemsida. 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 19 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.