BAKSLAGET: Lagkaptenen borta året ut – ersättare klar

Djurgårdens lagkapten Andreas Engqvist har fortsatt symptom från hjärnskakning. Nu står det klart att han kommer missa spel fram till årsskiftet samtidigt bekräftar klubben att man gjort klart med en ersättare till lagkaptenen.

Andreas Engqvist kommer missa spel fram till årsskiftet. Han lider fortfarande av hjärnskakningssymptom som håller honom borta från spel resterande del av 2018. Detta bekräftar Djurgården på si hemsida. Att symptomen var värre än befarat är lite av ett bakslag för Djurgården. 

– Antes situation är fortfarande oförändrad. Han lider av symptom från sin senaste hjärnskakning såsom huvudvärk, tunnelseende, yrsel samt känslighet för starkt ljus och ljud. Med tanke på hur lång tid det tog för Andreas att återhämta sig från de senaste hjärnskakningarna så är det omöjligt att fastställa en prognos för hur långt tid det kommer att ta för Andreas att bli frisk, säger sportchefen Joakim Eriksson i pressmeddelande.

Klar med ersättare

I Andreas Engqvists frånvaro så har klubben tvingats till att scanna av marknaden. Sportbladet var först med att rapportera om att Djurgården gjort klart med den fiske VM-centern Petteri Wirtanen.

-Jag kan varken bekräfta eller dementera att vi gjort klart med Wirtanen. Det är ngen hemlighet att vi sonderar marknaden. Samtidigt gör Albin Lundin ett jättebra arbete som fjärdecenter. Skrev Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till Hockeybladet i förra veckan.

Nu bekräftar Djurgården själva att Wirtanen värvats till klubben som en ersättare till Andreas Engqvist. Wirtanens kontrakt med Djurgården gäller säsongen ut.

– Petteri har en stor erfarenhet av slutspelshockey i såväl KHL som Liiga. Han har också spelat en hel del för Finland på internationell nivå och därför ser vi att han kan ge oss ytterligare stabilitet i vårt unga lagbygge inför resten av säsongen och vårens slutspel, säger sportchefen Joakim Eriksson.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN