Assistshow i målkross – Jonathan Davidsson om bjudningarna

Under torsdagskvällen krossades Brynäs IF med 5-1 av Djurgårdens IF och Jonathan Davidsson stod för en rejäl assistshow då han var inblandad i merparten av Stockholmslagets målskörd.   

– När man kommer in i ett ”mode” så flyter allting bara på, säger Jonathan Davidsson till hockeybladet efter matchen.

Inför ett näst intill slutsålt Hovet drabbades de båda klassikerlagen samman i första matchen av dubbelmötena. Matchen inleddes ganska trevande men Brynäs verkade inledningsvis vara det piggare laget. Efter det längre avbrottet, då en äldre man drabbats av hjärtstillestånd på läktaren, började Djurgårdens IF att ta över spelet.

– Första delen innan det blev ett avbrott i matchen tyckte jag att vi kom ut bra och skapade lite chanser. Men sen efter det avbrottet tycker jag att Djurgården tar över matchen, säger Tommy Sjödin på presskonferensen efter matchen.

När spelet var igång igen och klockan visade 13.10 i första perioden kom också det första målet. Det var Djurgårdens Patrik Lundh som gjorde mål i powerplay. Men redan 13.36 valde DIF att ta time out. På presskonferensen efter matchen förklarar Robert Ohlsson att spelet ändå inte stämde.

– Jag tyckte väl att vi inte riktigt gjorde det vi hade kommit överrens om. Visst, vi tog ledningen med 1-0 absolut, men jag tyckte att Brynäs faktiskt hade kunnat göra både 1-0 och 2-0 om man granskar det där lite noggrannare. Vi försökte väl hitta tillbaka till det vi hade kommit överrens om, vilket vi gjorde sedermera.

Time outen gav effekt skulle det visa sig, istället för 1-1 utökade Djurgården ledningen med 2-0. Återigen var det Patrik Lundh som visade vägen, den här gången i spel fem mot fem.

I andra perioden fick Brynäs möjligheter att komma in i matchen. Bland annat då Gävlelaget fick en halv minuts spel fem mot tre då Jesper Petterson, i boxplay, skickade pucken över sarg från försvarszonen. Gustav Possler hade tidigare blivit utvisad för kneeing. Födelsedagsbarnet Adam Reideborn hade fina aktioner i kassen, särskilt i Brynäs 5 mot 3 situation, han agerade överlag stabilt genom hela matchen.

Tre assist av Jonathan Davidsson

Precis när Djurgården blev fulltagligt stod Jonathan Davidsson för sin första bjudning då han serverade sin bror Marcus som drog till strax utanför slottet. 3-0 Djurgården.

– Jag tycker att jag började lite knackigt och kanske inte riktigt hittar in i det. Men sen efter ett tag kom jag igång och hittade ett riktigt bra spel. Stundtals kändes det riktigt bra, säger Jonathan Davidsson.

Det skulle också komma att bli mer framspelningar från Jonathan Davidsson. När det var ungefär fem minuter kvar av den sista perioden kom assist nummer två till brorsan genom en droppassning med backhandsidan. Den unge högerforwarden menar att det inte är någonting annat än bra kemi som ligger bakom spelet.

– Det är snabba pass med brorsan och med Possler som vi spelade med i dag, även med backarna. Det brukar öppnas ytor om man kör snabba pass och det gjorde vi den här matchen. När man kommer in i ett ”mode” så flyter allting bara på. Det spelar ingen roll om man råkar missa en pass, den går till medspelaren ändå, säger Jonathan Davidsson.

Strax efter att Marcus Davidsson gjort 4-0 lyckades Brynäs IF:s Juusu Ikonen reducera till 4-1. Men gästerna hade över hela det hela taget inte alls mycket att säga till om. Reduceringsmålet var endast ett tröstmål som spräckte nollan för Adam Reideborn. Djurgården hann dessutom göra 5-1 innan matchen var över. Även denna gång var det Jonathan Davidsson som levererade över pucken till sin lillebror. Men den här gången valde däremot Marcus Davidsson inte skott själv utan förlängde vidare till Jesper Pettersson som präntade in slutresultatet 5-1. Brynäs får chans till revansch redan på lördag då Djurgården ställer upp i Gavlerinken.

– Fantastiskt kul att få vinna med 5-1 i dag. Jag tycker att vi spelade bra i 60 minuter. Brynäs har spelat riktigt bra nu på slutet och det känns kanske nu som att de har hittat sitt spel ju längre säsongen gått. Det ska bli kul på lördag att stänga ned dem igen. Vi ska upp och ”skatea” och spela ännu tuffare än vad vi gjorde i dag, avslutar Jonathan Davidsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN