Andreas Engqvist ny lagkapten i Djurgården

Efter Calle Ridderwall så blir det nu storstjärnan Andreas Engqvist som kommer axla rollen som lagkapten i Djurgården säsongen 2018/19.
–Det är laget man växte upp med och hejade på, att få vara lagkapten i Djurgården är en stor ära.

Säsongen 2005/06 gjorde Andreas Engqvist sin första säsong i Djurgårdens J20 lag. Engqvist har fem säsonger i Djurgården och har även spelat i NHL och KHL. Engqvist som haft skadeproblem med framförallt en hjärnskakning har haft ett tydligt mål att komma tillbaka till hockeyn. Nu blir det alltså Engqvist som kommer ta över rollen som lagkapten efter Calle Ridderwall.

– Jag har haft många bra. Som Jimmie Ölvestad, Marcus Ragnarsson, Nichlas Falk och Kristofer Ottosson. Jag hopps att jag lärt mig av dem, men så så har vi Challe Berglund som är den typiska lagkaptenen. Den som sticker ut även om jag inte hade honom själv. Säger Engqvist till klubbens hemsida.

Josefsson assisterande

Vid sin sida kommer Engqvist ha stjärnvärvningen Jacob Josefson samt Henrik Eriksson och Niclas Bergfors som kommer vara assisterande lagkaptener i Djurgården.

– Jag ska inte ändra på så mycket utan fortsätta vara mig själv. Jag har inget problem att snacka inför en grupp och och när vi kör varv på isen försöker jag att alltid ligga först och tävla, säger Engqvist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN