HOCKEYETTAN: HC Dalens publikfavorit avslutar karriären

Efter att karriären legat på is under två säsonger så gjorde backbjässen Patrik Magnusson comeback i HC Dalen säsongen som gick. En bra säsong individuellt men trots det väljer nu publikfavoriten att återigen lägga skridskorna på hyllan.
-Tiden finns helt enkelt inte till för att kunna satsa helhjärtat på hockeyn, vilket är ett måste för att kunna ta nästa steg.

Efter att inte ha spelat ishockey på två år så gjorde Dalens backbjässe Patrik Magnusson comeback säsongen som gick. En bra individuell säsong där han slutade i topp i lagets plus/minus-statistik och han blev lite av en publikfavorit i SkandiaMäklarna Center ute i Norrahammar. Trots detta så väljer han att avsluta karriären, igen. 

-Tiden finns helt enkelt inte till som det ser ut just nu. Det går bra på jobbet och rullar på fint i privatlivet också, det blir svårt att satsa helhjärtat på ishockeyn, något som behövs för att ta nästa steg individuellt som för laget. Det märks när man kommer över 30-årsstrecket att det helt enkelt inte går att köra på som när man var 20 år. Jag ska vara närvarande på jobbet och för familjen och nu har vi inga barn, just nu, men skulle det ske så blir det såklart ännu svårare. 

Laget har något riktigt bra på gång

Dalen gjorde en bra säsong men missade chansen till allettan då man mot slutet var tvingade att vinna mot Kallinge-Ronneby samt att Hanhals och Nybro skulle tappa poäng. Resultaten studsade inte Dalens väg och man missade återigen allettan. Patrik Magnusson är övertygad om att Dalens resa är på rätt väg mycket tack vare Dalens tränare Per Gustafsson.

-Att jag väljer att avsluta beror delvis lite på när man ser vad Dalen plockat in för spelare. Jag är inte på något sätt dålig i kroppen utan formen är god, men jag måste vara ärlig mot mig själv också, jag kan inte bara åka runt och känna att jag inte bidrar som de andra och inte vara ett hinder. Han fortsätter:

-Dalen har något väldigt bra och intressant på gång, truppen ser riktigt bra ut och en stor anledning till detta är tränaren Pelle Gustafsson. Han var en stor anledning till att det gick så bra som det gjorde för mig individuellt som för gruppen. Han jobbar mycket med gruppen och kemin mellan oss spelare, han ser alla spelare och vet vad vi behöver. Den bästa känslan som spelare är att han en tränare som tror på dig, det gör dig bättre. Likadant som en dålig tränare kan göra en bra spelare dålig. 

Som du säger så är känslan att Dalen har något på gång men fortfarande är det så att laget hamnar lite i skuggan av HV71, hur ska man egentligen få bort den biten?

-Det är som du säger HV71 är störst och kommer nog alltid att vara det och det behöver inte vara dåligt. Se bara till de matcher vi fick spela i Kinnarps Arena vilket var jättekul och viktigt för att klubben ska synas mer än för dom som bor i Tabergsdalen. Det finns så många runt omkring klubben som gör ett fantastiskt arbete helt ideellt och det är synd att inte dom får mer uppmärksamhet för slitet dom gör, det är minst lika viktigt som det vi spelare gör ute på isen. 

”Svårt att välja ett bästa minne” 

Patrik Magnusson har hunnit med att prova på spel utomlands i Kanada och Norge samt spel i HV71 och SHL. Han har svårt att tänka tillbaka vilket som var det bästa minnet men att vara med att spela upp IK Pantern till Hockeyallsvenskan står högt upp på backens lista.

-Jag har ju varit runt en hel del och träffat massor av spelare och ledare längs med vägen. Det är egentligen alla dessa möten som gemensamt står högst upp på listan. Utan alla tränare, lagkamrater, materialare och alla som gör det fantastiska arbetet runt omkring så hade jag inte varit den spelare jag är idag. Sen herregud, alla eldsjälar jag mött, det finns inget bättre än dom som verkligen brinner till 120% för laget. 

Hur ska Dalen nu göra för att ta sig ännu längre än vad man gjorde förra säsongen?

-I grund och botten handlar det om intresset och inställningen den vi hade när jag var med och tog upp Pantern till Hockeyallsvenskan. Alla måste ge järnet och gruppen måste fungera vilket jag tror och känner att den kommer göra. Pelle har byggt en intressant grupp sett till den budget laget har, den går liksom inte att jämföra med lag som Kristianstad. 

Vad är det egentligen som gjort att Dalen inte fått upp spelare till SHL sedan Stefan Liv, ”Liket” Lindström och David Fredriksson med flera?

-Det är svårt att sätta fingret på men det stämmer det du säger. Nu tycker jag se en skillnad på ungdomsverksamheten i föreningen som är på uppgång och vi har flera spelare i egna ledet som står och stampar. Sen gäller det samtidigt för oss i A-laget att vägleda de yngre på ett bra sätt. Under säsongen som gick hade vi fadderverksamhet vilket kunde skötas bättre och tas mer på allvar av spelare i A-laget. Deras dröm är att ta vår plats i omklädningsrummet och vi måste visa dom vägen dit. 

Om nu Pelle Gustafsson ringer om ett år igen och säger: ”Patrik kom hit vi behöver dig”, vad svarar du då?

-HAHA, ja ingenting är omöjligt och är jag fräsch i kroppen så kanske det, men det lutar lite mer åt ett nej och att det kanske är dags att avsluta en gång för alla. Sen är det ju det där med suget som kryper på inför hösten, men njaee det lutar mer åt ett nej, avslutar Patrik Magnusson lite vemodigt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN