UTSKÅPNINGEN: Sköt 115 (!) skott mot två – i näst högsta ligan

Det heta Norrlandsderbyt mellan Björklöven och Luleås b-lag var hett och spännande i exakt etthundrafjorton sekunder. Då kom det första målet. Innan matchen var slut så hade Luleås målvakt plockat ut pucken ur nätmaskorna tjugosex gånger till.

Matchen som spelades i A3-Center i Umeå kommer att gå till historien som den mest sjuka matchen någonsin i den näst högsta serien. Björklöven har i Damettan spelat två matcher innan dagens match där man vunnit en och förlorat en. När man under lördagen tog emot Luleås reservlag så slutade matchen hela 27-0 till hemmalaget. Fem minuter in i den andra perioden så fick målvakten i bortalaget Carolin Karlsson nog och byttes ut till ersättaren Amanda Eriksson som i sin tur släppte in sjutton mål. Då ska dock tilläggas att hon räddade hela 58!!! skott.

Det kan vara rekord

Vi på Hockeybladet har verkligen googlat runt och letat efter rekord i antal skott, men har inte funnit nån statistik om detta. Skottstatistiken i denna match blev förkrossande 115-2. Båda Luleås skott kom i den sista perioden. Värt att notera är att trots matchens ojämnhet så blev det endast en utvisning för bortalaget i matchen. Hur vida man ska skaka av sig denna förlust är oklart, men nästa match är redan i morgon då lagen möts igen på samma spelplats. Blir det samma överkörning igen då?

Statistik från matchen

Björklöven – Luleå HF2 27-0 (7-0,8-0,12-0)
Utv: IFB 1×2 LHF 1×2
Skott: 115-2 (35-0,45-0,40-2)
Publik: 111

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN