SKRÄLLSEGER: De övertygar allt mer

Gårdagens fulla omgång i Hockeyallsvenskan bjöd på en salig blandning av resultat. I toppmötet var det tillslut tabelltvåan som drog det längsta strået och i vad som borde ha varit ett enkelt möte för tabellfyran Karlskoga slutade med skrällvinst från motståndarna.

Björklöven har varit näst intill ostoppbara under säsongens gång. Laget har intagit en stabil förstaplats i tabellen med sina 96 poäng, med Modo liggandes hack i häl. Den jämna matchen gick tillslut till straffar. Samtidigt övertygade bottenlaget mot en av de potentiella topplagen och tog en skrällseger som övertygar allt mer, slutligen diskuterar vi formsvaga och formstarka lagens duell.

Skrällseger – Kristianstad övertygar allt mer

Den senaste vinsten mot Tingsryd verkade ge Kristianstad den energi de behöver för att klättra ifrån kvalstrecket. I gårdagens möte stod Karlskoga för motståndet, ett lag som med sina 76 poäng försöker klättra för att nå uppflyttningsplats. Ett lag som definitivt inte skulle gå att köra över. Till hemmasupportrarnas förtjusning skrällvann Kristianstad med ett slutresultat på 4 – 2. Detta blir alltså lagets andra raka vinst. Bortalaget var nära på att kvittera flera gånger, bland annat i slutskedet av den andra perioden där Antti Lehtonen tillåts slå in sin egen retur, men förgäves, klockan visade att perioden var slut. På fredag blir Kristianstads motstånd bottenkollegan AIK på bortaplan, i och med vinst kan laget lägga sig med endast en poäng under kvalstrecket ifall Almtuna förlorar sin match mot Västervik.

Allt jämnare i toppstriden

Den match som denna kväll troligtvis drog mest fokus var den där topplagen Modo och Björklöven gick in i en duell. Björklöven kommer från en bra form och ligger på en stabil förstaplats med sina 95 poäng. Det rafflande mötet svängde till lagens fördel och nackdel.
Med endast nio minuter kvar ledde bortalaget med 2 – 1, då klev Modos Patrik Karlkvist fram och kvitterade matchen. Det tog sedan inte lång tid innan Kalle Jevert lyckades sätta den avgörande 3 – 2-kassen för Modo som tillslut vann matchen med 4 – 2 efter att skickat pucken i tom målbur.

Formstarka mot formsvaga – vem vinner duellen?

Södertälje gör allt för att klättra från sin sjundeplats upp till topplagen. Ikväll mötte laget formsvaga Timrå, som trots sin dåliga statistik under de senaste matcherna fortfarande befäster tredjeplatsen. Sebastian Bengtsson gjorde två mål i kvällens möte och klättrar där med i den interna poängligan. Formstarka SSK tog ännu en seger och har nu tagit tio poäng av tolv möjliga. Formerna för de båda lagen håller där med i sig. Kvällens framgångssaga för SSK kunde definitivt skrivas under av ett mycket starkt PP från hemmalaget som alltså tog en mycket imponerande och välförtjänt vinst.