Lumberjacks: ”Det finns ingen som vill se dem vinna”

Björklöven mot Modo är ett hett derby, ikväll är det också en toppmatch i Hockeyallsvenskan. Det är heta känslor mellan lagen och fansen, snart släpps pucken.
– Det är en hatkärlek mellan klubbarna, säger Björn Karlsson till Hockeybladet.

Vem hade trott att derbyt mellan Björklöven och Modo skulle vara en toppmatch redan i den femte omgången av Hockeyallsvenskan. Ett möte som blivit det hetaste derbyt, Troja/Ljungby-Tingsryd får ursäkta, i den näst högsta serien.

Nu väntar ett fullsatt T3 Center i Umeå och Modos supporterförening Lumberjacks skulle kunna fylla bortastå flera gånger om.

– Bortastå tog slut snabbt, det är bara 150 platser där, och vi får frågan om fler biljetter hela tiden, säger Björn Karlsson, ordförande i Lumberjacks till Hockeybladet och fortsätter:

– Det känns som att Lövenmatcherna har gått om Timråmatcherna. Det är tillbaka som det var förr i tiden.

Rivaliteten mellan Modo och Björklöven har pågått länge. Det svalnade av något när Modo låg i SHL och det istället belv derbykaraktär på matcherna mot Timrå. Nu är Modo inne i sin andra raka säsong i Hockeyallsvenskan och förra året var det storsatsning på bortamatcherna mot Björklöven.

– Det är en hatkärlek mellan klubbarna, det finns ingen som vill se dem vinna. Förra året organiserade vi en resa och fyllde nästan hela långsidan bredvid bortastå. Vi trodde inte att det skulle bli sånt här tryck som det blev i år.

Missar matchen

Karlsson själv missar matchen på grund av sjukskrivning och det är tungt för honom att missa kvällens match.

– Det är oerhört tungt, det är såna här matcher man verkligen vill gå på. Jag måste dock sätta hälsan först.

Lumberjacks ordförande hyllar nye tränaren Hans Särkijärvi och sportchefen Michael Sundlöv och deras intåg i klubben. Det är den stora skillnaden mot förra säsongen.

– Jag tror att ”Säcken” (Särkijärvi) och Sundlöv är mycket viktiga för klubben. Tidigare har det varit riktigt turbulent. Det är speciellt ”Säcken” med sin erfarenhet med unga spelare och han har tagit upp klubbar från Hockeyallsvenskan förut, säger Karlsson.

Tror på seger

Självklart tror Karlsson på seger i kvällens heta derby och att de tillresta Modosupportrarna får en trevlig resa hem.

– Det blir en jämn match tror jag. Vi vinner med 3-1, för vi har den bästa målvakten och bäst spets framåt, avslutar Karlsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN