KROSSEN: Björklövens magiska minuter

Toppmötet mellan Björklöven och Timrå hade alla förutsättningar att bli en jämn historia. Det var det också – i 47 minuter – sedan lättade hemmalaget på handbromsen.

Umeålaget Björklöven har under denna säsong krossat motstånd efter motstånd. I seriefinalen mot Karlskoga för dryga två veckor sedan vann västerbottningarna med hela 5-1. Ikväll var det dags för toppmöte igen, hemma mot Timrå. En enda förlust under ordinarie tid på hemmaplan ångar Björklöven på mot SHL-kval. Kvällens möte mot Timrå var jämt i två perioder och sju minuter. Sedan satte hemmalaget fart och visade riktig SHL-klass. -Vi lyckades växla upp några snäpp och sen rann det i väg säger en stolt lagkapten i Fredric Andersson till Cmore efter matchen.

”Löven” har nu 92 poäng med 14 matcher kvar att spela. Det skiljer hela 19 poäng ner till 3:an Timrå som i sin tur jagar Modo för en plats i Hockeyallsvenska finalen. Frågan är hur många poäng Björklöven har tagit när vi summerar säsongen, för ingen kommer att rubba de från förstaplatsen.

Fyra mål på fyra minuter

Fyra minuter. Så lite räckte för serieledarna att totalt krossa sitt motstånd i dag. På exakt tvåhundrasextiofem sekunder gjorde den gulgröna segermaskinen fyra mål. Dessutom med fyra olika målskyttar. Eller vad sägs om totalt sju mål med sex olika målskyttar. Björklövens bredd är imponerande.

Från Timrålägret var det ändå positiva vibbar. – Vi kommer att kämpa för den Hockeyallsvenska finalen så länge det finns en teoretisk chans att nå denna. Sedan är det viktigt att ha en bra form inför det kommande kvalet. Vi ska vinna så många hockeymatcher som möjligt säger en positiv Fredrik Andersson, tränare i Timrå efter matchen.

På onsdag fortsätter serien för de båda lagen. Timrå får en chans att studsa tillbaka då de tar emot nästjumbon Kristianstad i NHK Arena. För serieledarna väntar Mora i Jalas Arena.