KLART: Topplaget värvar back från konkurrenterna

Topplaget i Hockeyallsvenskan värvar från konkurrenterna. Idag kunde det bekräftas att poängstarke backen ansluter inför slutspurten på säsongen. 

Topplaget värvar back från konkurrenterna. Den kanadensiska backen har gjort 19 poäng på 40 matcher i laget. Av de 19 poäng han samlat ihop är 17 av dem assist, detta gör honom till lagets tredje bästa i assistligan. Idag kunde det dock bekräftas att hans tid i det forna laget är över eftersom att han värvats till toppklubben i Hockeyallsvenskan.

Topplaget värvar back från konkurrenterna

Adam Plant kom till Västervik efter att ha spelat för Nashville Predators farmarlag Milwaukee Admirals i AHL förra säsongen. Nu står det klart att topplaget Björklöven värvar den poängstarke backen till sig. Av de 19 poäng som backen stått för i Västervik har hela 17 av dem varit assist. Detta gjorde backen till lagets tredje bästa i assistligan. Plants bästa säsong poängmässigt skedde 2013/14 då han gjorde 34 poäng på 54 matcher för West Kelowna Warriors i BCHL. Dessutom har Plant representerat Kanadas U-19 landslag.

– Adam har varit en toppenkille i vårt lag hela säsongen och jag tror att han spelar i SHL nästa år, den klassen håller han definitivt. Jag och hela VIK önskar honom stort lycka till med fortsatta hockeykarriären, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson om Plants avsked på klubbens hemsida. 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN