KLART: Topplaget fixade poängrekordet

Finns det något som kan stoppa topplaget i Hockeyallsvenskan? De ångar inte endast på som stabil etta i ligan, ikväll slog de även det totala poängrekordet i Hockeyallsvenskan.

I lördags vann topplaget med klar marginal. I samma veva lyckades de även tangera Hockeyallsvenskans poängrekord på 109 poäng. I kvällens möte mot Karlskoga var det dags igen. Topplaget fixade poängrekordet i Hockeyallsvenskan.

Topplaget fixade poängrekordet

Kvällens möte mellan hemmalaget Karlskoga och ligaledarna Björklöven innebar så mycket mer än ett toppmöte i tabellen. Förutom att Björklöven vid vinst skulle stå för sin sjätte raka seger skulle laget dessutom nå nya höjder. Så blev det också, men helt lätt var det inte.

Björklöven lyckades besegra Karlskoga på övertid och bärgade där med extrapoängen. Laget tar där med nytt poängrekord i Hockeyallsvenskan med sina 111 poäng. Det tidigare rekordet hölls av Södertälje (2006/07, Leksand (2012/13) samt fjolårets topplag AIK där alla lyckades knipa 109 poäng.

Björklöven fortsätter att leda tabellen överlägset med sina 111 poäng på 47 matcher. När det dessutom är fem möten kvar av grundserien har laget möjlighet att som högst nå 126 poäng, något som innebär nytt svenskt rekord i när det kommer till flest gjorda poäng i någon liga.

Jämnt möte avgjordes av Ottosson

Kvällens möte mot Karlskoga var långt ifrån tråkig. De båda lagen kom ut med full styrka och kämpade i varje duell. Björklövens Olle Liss inledde med matchens första mål, men Karlskoga återhämtade sig och kvitterade i slutet på den sista perioden. Tillslut var det bortalagets Axel Ottosson som avgjorde matchen på övertid.

Mellan hemmalagets Carl Berglund och Björlövens Alex Hutchings uppstod det flertalet situationer där det haglade kommentarer mellan spelarna. Se klippet nedan.

Texten uppdateras

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN