I HELGEN: Landslagsmeriterad forward till Björklöven och Sam Hallam rasar

0
1193
I HELGEN: Landslagsmeriterad forward till Björklöven och Sam Hallam rasar
Foto: Bildbyrån

Vilka är helgens viktigare nyheter? Kanske en landslagsmeriterad forward till Björklöven, eller varför inte Sam Hallams utbrott på en domare?

En landslagsmeriterad forward till Björklöven, en het nyhet i helgen när Olle Liss skrev på för serieledarna. Detta efter att han brutit kontraktet med sin österrikiska klubb.

I SHL fortsätter domarkritiken när Sam Hallam berättar vad han tycker om det bortdömda målet samt HV71:s Lucas Frey som lämnar klubben efter att ha fått allvarliga synskador.

Återvänder till svensk ishockey

Jakten efter ny klubbadress för Olle Liss är över.

Igår, söndag, presenterade Björklöven sin nya stjärnvärvning på sitt Instagramkonto.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Klar! #kenttäcam #björklöven #sillyseason

Ett inlägg delat av Björklöven (@bjorkloven)

Olle Liss, vars senaste svenska klubb var Rögle, återvänder till Sverige efter att ha brutit kontraktet med österrikiska Dorbirner där han gjorde två mål och två assist på 17 matcher.

Innan sin sejour i Rögle har Liss haft två starka säsonger med Västervik, där han tog 34 poäng på 52 matcher, samt Pantern där han tog 27 poäng på 39 matcher. Med sina starka säsonger i Hockeyallsvenskan i ryggen belönades Liss med spel i Tre Kronor där han fick spela sex matcher. Toppresterande Björklöven har nu möjlighet att bli ännu bättre än tidigare.

–  Olle Liss är en utpräglad målskytt som kommer spetsa till vår forwardssida ytterligare, säger Björklövens sportchef Per Kenttää på lagets hemsida.

Allvarlig ögonskada bakom Freys avsked

I torsdags släpptes ett pressmeddelande på HV71:s hemsida som meddelar att det med omedelbar verkan görs om i SDHL-lagets ledarstab.

Tidigare huvudtränare Lucas Frey bryter sitt kontrakt med klubben och ersätts av tidigare assisterande tränare Joakim Engström meddelar HV71 på sin hemsida.

Anledningen till varför Frey så abrupt bryter kontraktet mitt i stundande säsong, där HV71 går som tåget med sin stabila förstaplacering i tabellen samt 55 poäng på 21 spelade matcher, sades vara av personliga skäl.

I lördags kunde SportExpressen avslöja att Frey ska ha fått en smäll mot ögat under en tränarutbildning för snart två månader sedan. Detta ska i huvudsak vara anledningen till att han nu lämnar HV71.

Enligt uppgifter från HV71:s general manager Peter Ekelund ska detta ha inneburit att Frey fått en allvarlig synnedsättning samt dragits med en kraftig migrän. Efter två månader av läketid ska synen ännu inte vara återställd.

–  De två sakerna gjorde att han inte kunde stå i tränarbåset. Han mådde för dåligt, och har åkt hem för att få hjälp, säger Ekelund till SportExpressen.

Avblåst mål i Gävle– Sam Hallam rasar

I helgens streckstrid mellan Brynäs och Växjö var det inte matchen i fråga som skulle bli den stora snackisen, utan istället en avgörande situation i slutskedet av matchen.

Med knappt två minuter kvar av den tredje perioden kunde Växjös Emil Pettersson skjuta ett skott som Brynäs målvakt Samuel Ersson först såg ut att rädda, men som sedan studsade in bakom honom och slutligen petades in utav Växjös Ludvig Nilsson.

Målet godkändes dock inte eftersom att domaren Mikael Andersson redan hade blåst av och där med stoppat spelet.

Växjö tränaren Sam Hallam var rasande efteråt och menade att Mikael Anderssons agerande bör resultera i en avstängning som konsekvens.

Något som domarbasen Tomas Thorsbrink menar inte är aktuellt. Mikael Andersson ska, enligt Thorsbrink, ha varit mycket besviken över sin insats som domare i matchen och medger att avblåsningen kom för tidigt.

–  Vi håller inte på med bestraffningar. De misstag som blir analyseras, varför de blivit och hur vi undviker dem fram över, säger Thorsbrink till Sportbladet.

 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

5 + tjugo =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.