Foto: Bildbyrån

Björklöven rustar inför nästa säsong och har skrivit ett treårskontrakt med en SHL-meriterad center som närmast kommer från Örebro.
– Björklöven är ett attraktivt lag att spela i med bra drag på läktaren, säger Fredric Andersson.

Igår meddelade Björklöven att de har gjort klart med den 28-årige centern Fredric Andersson. En spelare som närmast kommer från Örebro och har spelat närmare 380 SHL-matcher hittills i karriären.

– Fredric är en utpräglad center som symboliserar stabilitet. En duktig lagspelare som producerat bra med poäng på allsvensk nivå. Han är exakt i linje med vad vi letat efter även vad gäller ledarskap på och utanför isen. Efter flera samtal och diskussioner har vi enats om ett kontrakt över tre år. Han passar perfekt in det system vi håller på att bygga både som människa och idrottsman, säger Joakim Fagervall, general manager i Björklöven till klubbens hemsida.

Andersson startade säsongen i Västervik, men värvades i slutet av säsongen till Örebro. Tidigare har han representerat både Södertälje och Linköping i SHL. Nu ser han fram mot att lyfta Björklöven från botten av tabellen till nästa säsong. Andersson hyllar publik och Fagervall.

– Björklöven är ett attraktivt lag att spela i med bra drag på läktaren. Staden är väldigt engagerad i ishockeyn och det är extra roligt att spela i ett sånt lag. Vi ska kriga däruppe i tabellen och den plan som Joakim Fagervall presenterade kändes väldigt spännande och peppande, säger han till klubbens hemsida.

Fagervall bidragande att valet blev Björklöven

Det var Fagervalls närvaro i Björklöven och hur han vill lyfta “Löven” till en toppklubb i HockeyAllsvenskan i första hand är det som lockat Andersson mest till sin nya klubb.

– Han vill ju såklart som hela staden att Björklöven ska ligga där uppe och kriga. Björklöven ska inte ligga i botten på allsvenskan utan det är ett lag som borde ligga högre upp . Små justeringar ska göras och det kan ta lite tid men med ett långsiktigt tänk som han har så känns det riktigt spännande att få vara med på den resan.

Kontraktslängden på tre år bygger också på Fagervalls kontraktslängd med Björklöven.

– Fagervall har ju kontrakt över tre år och han vill ha en viss stomme som han kan jobba med under en längre tid. Bara det känns intressant att få vara med från början och se vad vi kan göra av det här.

Har du Silly Season-tips till oss, tveka inte att höra av dig. Berätta gärna om vilka klubbar och vilka spelare som är inblandade och var vi kan få mer information.

Skicka ditt tips till oss nedan

Har du hört något intressant rykte? Tveka inte att höra av dig till oss.

Hur tror du att det går för “Löven” nästa säsong? Lyfter de eller stannar de in botten? Diskutera gärna.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer