Rögle vände och vann första matchen i direktkvalet

Karlskoga blev i måndags klara för direktkval till SHL mot Rögle efter att ha slagit ut AIK i playoff. Ikväll spelades den första matchen i bäst av sju serien lagen emellan. Det blev en tuff match som avslutades med en imponerande vändning.

Rögle och Karlskoga är två lag som gillar att ligga på gränsen när det gäller vad som är tillåtet. Lagen har ett förflutet som är fyllt av tuffa matcher och kamp efter nästan varje avblåsning. Kombinera det med ett dramatiskt kval i bäst av sju matcher och man får recept på vad som kan bli en riktig kamp. Och det visade sig redan i den första matchen.

Karlskoga öppnade bäst

Det var bortalaget Karlskoga som inledde matchen piggast och hade redan efter tre minuter ett skott som tog i stolpen. Och det var också Karlskoga som skulle ta ledningen efter 5:41 in i den första perioden genom Victor Ejdsell. Ganska rättvist sett till hur spelet såg ut.

Sen kom också lagens bråkiga förflutna fram då Karlskogas Carl Berglund träffade Rögles Almen Bibic med en tackling i huvudet vilket ledde till bråk. Tacklingen resulterade inte i något straff men både Berglund och Rögles lagkapten Christoffer Liljewall blev utvisade vars två minuter för roughing.

Minuten senare gjorde Karlskoga 2-0 genom Victor Ejdsell som gjorde sitt andra mål för matchen. Skottet från Ejdsell såg inte helt otagbart ut för Rögles målvakt Anders Lindbäck.

Efter målet tog Rögle över mer och mer och skapade långa farliga anfall i Karlskogas zon. Trots det fick man inte in pucken och perioden slutade 2-0 till Karlskoga trots att Rögle vann skotten med  15-11. En period som bestod av mycket bråk på isen och burop från läktaren.

Rögle inledde den andra perioden som man avslutade den första och skapade bra tryck i anfallszon. Men man fick inte in pucken. Karlskoga kom igång senare i perioden och spelet svängde mycket fram och tillbaka där inget lag skapade några farligare målchanser. Periodens farligaste målchans hade Rögles Felix Schütz när bara någon sekund återstod. Schütz skulle bara lägga in pucken men en klubba från Karlskoga kom emellan. Fortsatt 2-0 Karlskoga inför den tredje perioden.

Vände på fyra minuter

Den tredje perioden var bara 40 sekunder gammal när hemmalagets reducering kom. Det var Ludvig Rensfelt som gjorde målet efter snyggt samspel med Bryan Lerg.

Målet gav Rögle ny energi och man pressade tillbaka Karlskoga ordentligt. Efter en avblåsning hettade det till på nytt vilket resulterade i powerplay för Rögle. Ett powerplay man skulle utnyttja då Edwin Hedberg kvitterade matchen med sitt 2-2 mål. Två Röglemål på bara drygt tre minuter.

Karlskoga tog sedan timeout i ett försök att stoppa Rögle som totalt dominerade spelet. Men det hjälpte inte utan gav snarare motsatt effekt. För 30 sekunder senare kom också 3-2 till Rögle genom Felix Schütz. Och Rögle hade gjort en imponerande vändning i Ängelholm.

Men trots sin starka vändning var Rögle fortfarande inte nöjda. Tre minuter efter 3-2 målet kom också 4-2. Den duktiga junioren Simon Ryfors bjöd på ett riktigt konstnummer när han utökade hemmalagets ledning. Rögle hade vänt 0-2 till 4-2 på under åtta minuter.

Efter målet kom Karlskoga in i matchen mer men man lyckades inte få in någon reducering. Istället kunde Rögles back Almen Bibic stänga matchen helt när han sköt in 5-2 i öppen målbur. 5-2 blev också slutresultatet och Rögle vann första matchen i direktkvalet.

Rögle-Karlskoga 5-2 (0-2, 0-0, 5-0)
0-1 (05:41) Victor Ejdsell
0-2 (08:10) Victor Ejdsell (Alexandre Lavoie)
1-2 (40:39) Ludvig Rensfeldt (Bryan Lerg)
2-2 PP (43:11) Edwin Hedberg (Sebastian Collberg, Cade Fairchild)
3-2 (44:04) Felix Schütz (Bryan Lerg, Jack Connolly)
4-2 (47:40) Simon Ryfors (David Åslin, Sebastian Collberg)
5-2 (58:28) Almen Bibic