KRÖNIKA: Den fula ankungen chockar Hockeysverige

Svensk hockeys fula ankunge, BIK Karlskoga, stormar mot SHL. Det sista hindret för en plats i den högsta serien är Rögle. Hockeysverige är chockat.

När Karlskrona gick upp i SHL drog klubbdirektörerna i SHL för andan, det var ingen av de klassiska lagen som man verkligen ville ha upp. AIK, SSK, Västerås och i viss mån Björklöven och Modo är klubbar som SHL-pamparna vill ha i ligan. Örebro kan de både ha och vara utan, Karlskrona vill fortfarande ingen ha i SHL; nu pratar vi SHL-pamparna.

Nu finns det en klubb som ingen i Hockeysverige vill ha i SHL, tror nog inte ens att Karlskoga kommun vill ha dem där. BIK Karlskoga är svensk hockeys fula ankunge och inte ens Mr BIK Karlskoga själv, Daniel Wessner, tror att de ska växa ut till en vacker svan – som sagan förtäljer.

– Vi kommer alltid att vara den fula ankungen, säger han till Hockeybladet strax efter att de slagit ut AIK i kvalet.

Chockar Hockeysverige

BIK Karlskoga har varit nära SHL flera gånger, men aldrig nått ända fram. Det är inte så att de fallit på målsnöret, det är snarare så att de fått en svacka mot slutet av säsongen som de aldrig tagit sig ur. Svackan har helt enkelt kommit vid fel (eller rätt om resten får bedöma) tillfälle. I år trodde alla att den kom mot Mora, men det visade sig i matcherna mot AIK att just Mora var för bra – det var inte BIK Karlskoga som var dåliga.

Nu är stora delar av Hockeysverige chockat och på sina kontor sitter klubbdirektörerna och darrar, ska lilla BIK Karlskoga som många tar som ett skämt ta sig hela vägen upp i Sveriges finsrum. Ja, risken; eller i det här fallet chansen finns.

Fler heta matcher

Om, jag säger verkligen OM Karlskoga skulle ta sig upp i SHL kommer SHL att få fler heta matcher. Vad sägs om tolv stekheta E18-matcher mellan Örebro och Karlskoga, Karlskoga och Färjestad samt Färjestad och Örebro. Tolv derbyn i stället för fyra. Om, och nu är det där det ordet OM igen, nu klubbdirektörerna i Örebro och Färjestad skulle läsa detta börjar nog dollartecknen framträda i deras ögon. Helt plötsligt vill nog i alla fall två klubbar ha upp Karlskoga i stället för Rögle.

Karlskoga är inte heller ett lag som ber om ursäkt för sin existens och går de upp i SHL kommer de nog att fortsätta att spela den tuffa, på gränsen till fula hockey som är deras signum. Det kommer att väcka känslor i matcherna runt om i Hockeysverige och till slut kommer nog fler och fler klubbdirektörer att gnugga händerna när det står Nästa match BIK Karlskoga på hemsidan. Det kommer kanske ta en säsong innan dess och först ska de slå ut Rögle och jag tror på en lång matchserie.

Hockeysverige är chockat – Är Rögle beredda?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN