Foto: Bildbyrån

Karlskoga meddelade under måndagen att man värvar backen David Suvanto, närmast från Danmark och Rungsted Seier Capital. 
– En spännande spelare. David har sina styrkor i offensiven, säger klubbchefen Torsten Yngvesson i ett pressmeddelande.

David Suvanto hämtas närmast från Danmark och Rungsted Seier Capital där han svarade för 20 poäng på 46 matcher. Han har skrivit på för en säsong i BIK Karlskoga.
– En spännande spelare. David har sina styrkor i offensiven, han har ett vasst skott och ett härligt spelsinne. Jag ser fram emot att se honom spela i BIK kommande säsong, säger klubbchef Torsten Yngveson i ett pressmeddelande.

Tidigare spelat i Leksand

Karriären startade i Hedermora och under juniortiden spelade han i Leksands IF. Suvanto har förutom spel i Danmark hunnit med två säsonger i ryska andraligan. Huvudpersonen själv är nöjd över att komma till Karlskoga.
– Karlskoga verkar vara en väldigt bra organisation och en grym plantskola. De producerar ständigt spelare till högre ligor men lyckas ändå vara ett stabilt topplag i Hockeyallsvenskan. När jag fick höra att BIK var intresserade var valet självklart, säger David Suvanto.

Presenterade sitt andra nyförvärv

Den 22-årige backen ansluter till klubben direkt och förväntas vara med när laget drar igång. Förutom Suvanto har Karlskoga presenterat ett tidigare nyförvärv i den nya målvakten Shane Owen.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer