Då: ”Låt han dö” Nu: Klar för klubben

BIK Karlskoga meddelade under måndagskvällen att man värvat den 33-årige centern Niklas Lihagen. En någon känslosam återkomst till Nobelhallen kan tyckas.

För Karlskogapubliken är Lihagen, så klart, mest känd för de mycket otäcka scenerna som utspelade sig i länsderbyt mellan BIK och Örebro i december 2009.Lihagen drabbades av hjärtstillestånd och hans liv räddades tack vare domaren tillika ambulanssjuksköterskan Wolmer Edqvist snabba hjärt- och lungräddning.

”Låt han dö” skanderades av ”supportrar”

I samband med detta utspelade sig starka scener på läktaren och flera personer med Boforsanknytning skanderade ”låt han dö”. Nu är han tillbaka i föreningen och det blir en något känslosam återkomst till Nobelhallen.

– Jag vet inte vilka det är men det är hemskt att skrika något sådant och det är inget vi i BIK-support står bakom. Men jag tror ingen skrek när de insåg hur allvarligt det var, sa den dåvarande supportordföranden Pähr Lindgren till Aftonbladet efter händelsen.

”Vi ska känna på varandra”

Avtalet gäller de närmsta två veckorna, därefter tar man ett nytt beslut om framtiden. Om båda parter är nöjda finns det en god chans till förlängning.

– Vi ska känna på varandra och tar det därifrån. Vi ska inte förhasta oss, utan han ska få känna och se så han trivs och så att allt faller väl ut. Men jag naturligtvis att båda parter ska stå som vinnare i slutändan, säger han till NWT.se

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN