Vändningen: Roger Melin klar för Brynäs

Roger Melin är klar som huvudtränare för Brynäs till nästa säsong. Det var Sportbladet som avslöjade att Melin sagt upp sig från AIK.
– Det känns mycket bra att vi lyckats knyta till oss en av Sveriges bästa hockeytränare., säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Nu gör Roger Melin comeback i Gävlelaget som tränare inför nästa säsong. Det blev som Sportbladet avslöjade i februari, Roger Melin lämnar AIK. Han efterträder nu Thomas Berglund, som flyttar hem till Luleå efter den här säsongen.

– Det känns mycket bra att vi lyckats knyta till oss en av Sveriges bästa hockeytränare. Med Roger vid rodret ska Brynäs IF fortsätta att utveckla vårt positiva spel som innebär en fartfylld och energifylld hockey, säger Stefan Bengtzén, sportchef BIF till hemsidan.

Vill utveckla ungdomar i Brynäs

Roger Melin är glad att vara tillbaka i klubben som han förde till SM-guld 1999 och nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Gävleklubben.

– Ja det känns fantastisk, jag ser fram emot uppdraget. Brynäs IF står idag för en av SHL:s mest moderna sätt att spela hockey. Med en intensitet och hög hastighet stämmer Brynäs sätt att spela väldigt väl överens med mitt sätt att se på ishockey. Det ska bli spännande att tillsammans med ledarteamet fortsätta utveckla lagets sätt att spela och kämpa mot ytterligare SM-guld. Det är extra roligt att Brynäs, alltid har släppt fram unga talanger på ett bra sätt. Jag tycker personligen det är väldigt inspirerande att vara en del av att unga talanger får chansen att blomma ut säger Roger Melin.

Melin har förutom gästrikarna och AIK också tränat Linköping, Färjestad och Frölunda i den högsta ligan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN