Tungt bakslag för Brynäs – kaptenen fortsatt borta

Kaptenen, Anton Rödin, är fortsatt borta för Brynäs. Forwarden har en ny skada som stoppar honom resten av försäsongen.
– Han har fått likartade symptom fast på den andra foten, säger Magnus Ågren.

Kaptenen i Brynäs är fortsatt borta på grund av skada. Tidigare har han opererat högerfoten, men nu är det vänsterfoten som spökar.

– Han har fått likartade symptom fast på den andra foten. Han har inte haft några problem med den här foten tidigare utan det här är en ny skada så det här var inte något som någon hade kunnat förutse. Att problemen uppstår beror troligen på slitage från hårt knutna skridskor under en lång tid, säger Magnus Ågren, huvudansvarig för Brynäs medicinska team till klubbens hemsida.

Opererades i somras

Rödin fick en inflammation i en sena i sin högra fot i november förra säsongen. Han spelade hela säsongen småskadad och opererade sig i somras. Den operationen slog väl ut och för bara några dagar sedan var han tillbaka med laget och gick för fullt.

Nu blir det en ny operation för Brynäskaptenen, samtidigt som han inväntar en specialbyggd skridsko. Sedan hoppas både Brynäs och Rödin att skadefrånvaron ska vara minimal.

– Den specialbyggda skridskon från Bauer som vi fick efter operationen i somras, den som vi inväntade och som gjorde att Anton kom på is senare än de andra, var en framgång. Nu ska vi testa den även på den andra foten, säger Ågren och fortsätter:

– Går allt så bra som det gjorde efter ingreppet i högerfoten är han tillbaka inom några veckor. Förhoppningen är att Anton är spelbar till när serien drar igång.

Här är Brynäs försäsongsschema.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN