TORDAGENS MATCHER 3/10: Full omgång i SHL
Foto: Bildbyrån
Ikväll spelas det en full omgång i SHL, som vi har längtat. Det var ett tag nu sedan dess. Spelar laget du håller kärt ikväll, och om ifall de gör de, vinner de?

Det är full omgång i SHL ikväll och endast ett toppmöte där Rögle tar emot topptippade Luleå. Tvåan Frölunda gästar hemmastarka Leksand, även där en sexpoängsmartch.  Omgångens tredje sexpoängsmatch spelas på Hovet i klassikermötet mellan Djurgården och Färjestad, mer om den matchen längre ner.

Ångestmatcher

Det spelas också två ångestfyllda matcher så här tidigt på säsongen, så det gäller att komma ur bottenträsket. Örebro tar emot Brynäs och båda lagen har skramlat ihop sju poäng var hittills. Vinnaren får lite luft under vingarna.

Än värre är matchen mellan Växjö och Malmö, där hemmalaget endast fått ihop tre poäng. Därmed riskerar Växjö att sladda ordentligt om lagen ovanför vinner.

Bert Robertsson reser “hem” till Skellefteå för match mot sin gamla klubb. Lyckas hans LHC knipa några poäng på bortaplan? Förlust här också och krisstämpeln trycks in än hårdare.

Kvällens “måste se-match”

Rival- och klassikermatchen mellan Djurgården och Färjestad är kvällens “måste se-match” blir ikväll Djurgården mot Färjestad. Dels är det ett av de hetaste mötena i SHL, dessutom är båda lagen topptippade. För Färjestad gäller det att vinna för att inte tappa mark och för Djurgården gäller seger för att haka på i toppen. Det är alltid stora känslor när lagen möts.

Det är två spelskickliga lag, och tippades därför i toppen av många experter och analytiker. Två lag som båda siktar på guldet. Har Djurgården hämtat sig efter sin förra förlust och vad betyder skadan på kaptenen Jacob Josefson för lagets spel?

Djurgården passar även på att avtacka en spelare som under åren i klubben blivit en stor publikfavorit. Mikael Ahlén avslutade karrären efter den förra säsongen med en säsong i Södertälje. Nu när skridskorna är lagda på hyllan för gått ska han hyllas av publiken som kom att älska honom för den tuffa spelstilen.

Kvällens matcher

Djurgården – Färjestad
Oskarshamn – HV71
Örebro – Brynäs
Rögle – Luleå
Skellefteå – Linköping
Leksand – Frölunda
Växjö – Malmö

Samtliga matcher startar 19.00

Här kan du se SHL-matcherna >>>

Annonser

Kommentarer

Kommentarer