Foto: Bildbyrån

Brynäs krossade Linköping igår och tog sig till semifinal i SM-slutspelet. Hockeybladet träffade huvudtränaren Thomas “Bulan” Berglund efter matchen.

Den första matchen mellan lagen slutade hela 0–6 till Brynäs och matchserien gick till sex matcher. Samma resultat, i Brynäs favör, igår i Gavlerinken. Det vill säga en ny 6–0-vinst.

– Det känns bra. Vi var det bättre laget över sex matcher, säger Brynästränaren Thomas “Bulan” Berglund efter matchen.

– Vi vinner rättvist.

Tuffa matcher

Brynästränaren Berglund menar att matcherna som inte slutat med tennissiffror varit jämna. Dock fick man ett övertag efter storsegern i match ett.

– Linköping har bjudit upp till bra motstånd och det har varit fyra jämna matcher av sex. Men vi fick kommandot efter första storsegern i Linköping, förklarar Berglund avancemanget.

Det sa “Bulan” efter första perioden

Den första perioden var en något sömnig tillställning. Ställningen var 0–0 efter 20 spelade minuter. Enligt Thomas Berglund handlade det bara om att få spelarna att slappna av.

– Jag tycker att vi avslutade första perioden lite dåligt, lite ängsligt.

– Då sade vi, “in och slappna av, det värsta som händer är att vi förlorar och då har vi en chans till.”

Förtegen om framtiden

Thomas Berglund har tidigare meddelat att han lämnar Brynäs efter säsongen och flyttar hem till Luleå. Då har han med all rätt förknippats med tränarjobbet i just Luleå. Men han har alltså minst fyra matcher kvar i Gävle. Går det vägen blir det ännu fler.

– Vi får se. Vi ska glädjas över det här nu och sedan ta oss vidare. Vi kommer att få en motståndare imorgon som vi ska ta oss an på bästa sätt, säger “Bulan”.

Frölunda eller Skellefteå i semi

Ikväll avgörs matchserien mellan Frölunda och Skellefteå. Luleås ärkerival Skellefteå kan alltså bli Brynäs semifinalmotståndare men det är inget “Bulan” bryr sig om.

– Det spelar ingen roll. Jag ska bara sätta mig och njuta i soffan så får vi se, säger han.

Oklart om framtiden

Thomas Berglund säger inte mer än att det är säkert att han och familjen flyttar hem till Luleå. Att något nytt jobb är på gång är han tyst om.

– Vi flyttar hem till Luleå, säger han om vad som händer efter säsongen.

Berglund är i alla fall säker på sitt lags chanser att ta sig till SM-final.

– Det återstår att se. Vi har bra chanser tycker jag, avslutar Berglund.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer