Stefan Bengtzén: ”Situationen är precis som vanligt”

Det har varit en händelserik start på säsongen för Brynäs IF. Man har haft formsvackor, förlorat många matcher och tagit till drastiska åtgärder gällande tränarpositionen. Trots det är sportchefen Stefan Bengtzén inte orolig.
Situationen är precis som vanligt, säger han till Hockeybladet.nu.

Brynäs har inlett säsongen svagt och efter nio spelade matcher placerar man sig ‘’bara’’ på en elfte plats i tabellen med endast tio inspelade poäng. Säsongsinledningen fick många att fundera kring valet av tränare och droppen som fick bägaren att rinna över var 8-2 förlusten mot Skellefteå. Roger Melin fick avgå från tränarposten i fredags och in kom istället lagets videocoach Janne Larsson tillsammans med Tommy Sjödin som för tillfället delar på huvudansvaret. Tränarbytet gav effekt och redan i lördags fick de den revanschen de behövde.

Otroligt viktigt, speciellt med den stora förändringen vi gjorde. Det ger en otrolig energi till spelarna och föreningen i stort, säger sportchefen Stefan Bengtzén i en intervju till Hockeybladet.

Det var en storspelande Felix Sandström som vaktade Brynäs kasse i matchen mot Skellefteå vilket var en  stor bidragande faktor till segern. Situationen är fortfarande mycket kritisk, men lagets sportchef, Stefan Bengtzén utstrålar ett lugn som få sportchefer i samma situation hade gjort. 

Situationen är precis som vanligt, vi bytte tränare och det är ju såklart en stor sak i sig. Vi fick en bra trepoängare med oss i lördags vilket var viktigt för hela laget.
Huvudfokuset ligger såklart på att ta in en ny ordinarie tränare, tillägger Bengtzén.

Han tycker trots omständigheterna, att de nu är på väg i rätt riktning efter att ha studsat tillbaka direkt efter utklassningen mot Skellefteå.

Det vi har sökt under en längre tid är att hitta tillbaka till vårt spel. Det gjorde vi verkligen i lördags, vi lyckades prestera genom sextio minuter, säger han.

Nu väntar jumbon Rögle hemma på torsdag. En tuff motståndare.

Rögle blir en utmaning, man måste hela tiden prestera på en hög nivå i den här serien. Ingen match är den andra lik och det finns inga enkla matcher.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN