Sommarintervjun: Roger Melin är tillbaka – med nytt guld i sikte

Hockeybladets tränargenomgång inleds med Brynäs nygamle tränare Roger Melin. Efter 16 säsonger i andra klubbar återvänder han till klubben där han inledde sin karriär som elithockeytränare.

Roger Melin är 61 år och kommer från Enköping. Det var i division 3-laget Enköping SK som tränarkarriären började, säsongen 1986/1987. Säsongen slutade med uppflyttning till division 2. Han tränade även lagen RA 73, Väsby HK, Hammarby IF och Arlanda HC innan han klev upp i Sveriges högsta serie. Brynäs IF blev hans första elitklubb.
– Förra sejouren var ju första tränarjobbet jag hade på högsta nivån, så personligen kommer jag givetvis in med en viss erfarenhet som jag inte hade senast jag var här. I övrigt känner jag mest en positiv känsla över att vara tillbaka i Brynäs, säger han till Hockeybladet.

Vill ta guld igen

Han vann sitt hittills enda SM-guld under sin första säsong som tränare i Brynäs, säsongen 1998/1999. Med en hel del erfarenhet i bagaget från tränarjobb på annat håll hoppas han kunna upprepa bedriften. Även om det inte hunnit pratas om mål inför kommande säsong så är hans eget mål självklart.
– Det är inget vi diskuterat ännu, men spelar man i högsta serien så är nog målet för alla lag att ta SM-guld. Jag ser ingen anledning för att vi ska sikta mot något annat.

För att nå till SM-guldet krävs ett starkt lag – och det är något som Roger själv anser att han har.
– Vi har ju lyckats behålla de flesta. Sedan vet man inte vad som händer efter NHL-draften och så, men förhoppningsvis får vi behålla alla som skrivit kontrakt – och då ser det bra ut, säger han.

”Jag tror på det lag vi har”

Förra säsongen blev lång för Brynäs och avslutades först i slutet av april. Försäsongen är i full gång och tongångarna är positiva.
– De vilade två veckor efter finalserien och sedan dess har de kört. Jag är inte så inblandad i det, men min uppfattning och utefter vad jag hört ser det bra ut.

Att ta över ett lag som kommer från en stark säsong som bar ända till final kan bidra till ett ökat krav på framgång. Roger poängterar dock att ett hårt arbete krävs för att ta sig hela vägen dit och att resan är lång.
– Det är klart att hela staden och folk i allmänhet får högre förväntningar på ett lag som gått till final, men man måste komma ihåg att det inte lätt att gå dit. Det räcker inte att ställa ut skridskorna och tro att man ska gå dit igen bara för att man gjorde det förra året, men jag tror på det lag vi har.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN