SMÄLLEN: Säsongen över för SHL-stjärnan

Den sjunde november fick SHL-stjärnan Daniel Paille en våldsam tackling av Tomas Larkin som också polisanmäldes för smällen. Hjärnskakningen som följde har nu satt stopp för fortsatt spel i år för Daniel Paille.
– Det är synd om honom, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Redan i början av säsongen när Brynäs IF spelade i Champions Hockey League mot Adler Mannheim blev Brynässtjärnan Daniel Paille brutalt tacklad. Det var Tomas Larkin som låg bakom den väldigt omdebatterade smällen och han fick bland annat fyra matchers avstängning. Larkin blev till och med polisanmäld efter incidenten.

Hjärnskakningen som Brynässtjärnan ådrog sig efteråt har nu satt punkt för fortsatt spel. Brynäs IF räknar inte längre med att få tillbaka forwarden från Kanada, han blir inte med under slutspurten i SHL.

– Det blir mörkare och mörkare och det har väl alla räknat ut, säger Stefan Bengtzén till till hockeynews.se.

Undersökt en comeback

Forwarden har tidigare undersökt möjligheten till comeback och testat på is, men det har helt enkelt inte fungerat. För hockeynews.se berättar Brynäs sportchef att de istället hoppas på att få tillbaka honom till nästa säsong.

– Jag satt senast med honom igår. Det är synd om honom.

Daniel Paille har ett år kvar på kontraktet, i år hann han endast representera Brynäs IF 14 gånger i SHL. På de matcherna mäktade den forne Stanley Cup-vinnaren med totalt fem poäng, det blev ett mål och fyra assist.

Brynäs jagar slutspelsplats

Det återstår sju matcher av grundserien och nästa omgång för Brynäs IF spelas i Gavlerinken mot Ove Molins Karlskrona HK. För tillfället är Gävlelaget placerade på tionde plats i tabellen, Rögle ligger på andra sidan strecket på elfte plats med 14 poäng upp till Brynäs. Förra året var Daniel Paille med och tog Brynäs till SHL-finalen som de dock till slut förlorade. Men om de ska återupprepa fjolårets betydligt bättre säsong måste laget alltså göra detta utan den 33-årige kanadensaren.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN