SLUTSPURTEN: Brynäs skadebekymmer fortsätter

Brynäs skadebekymmer fortsätter och inför slutspurten saknas upp till sju spelare. Här är läget i laget inför kvällens hemmamatch mot Växjö.

Brynäs skadebekymmer fortsätter i jakten på säker mark i första hand och slutspelsplats i bästa hand. På gårdagens träning saknades hela sju spelare, inklusive långtidsskadade John Persson och Samuel Asklöf, skriver klubben på sin hemsida.

Skadade

Utöver dessa två klev Nicklas Danielsson av i matchen mot Djurgården och han missade också matchen efter det mot HV71. Han saknas även ikväll, det gör också backen Niclas Andersén som missat de tre senaste matcherna för Brynäs.

På skadelistan finns även Johan Alcén, som beskrivs ha en så kallad dag till dag-skada.

Mot HV71 klev backen Simon Bertilsson av, men han är enligt klubben tillbaka i spel och ska kunna vara med ikväll mot Växjö.

Sjuka

Shane Harper och Chad Billins saknades på gårdagens träning på grund av sjukdom, huruvida den amerikanska duon kan spela ikvällens viktiga drabbning är dock oklart.

Uppdatering

Vid lunchtid idag bekräftade klubben att Shane Harper missar matchen medan Chad Billins är redo för spel. Däremot saknar klubben nu Patrik Berglund istället, som är sjuk.

Kval, ingenmansland eller slutspel

Brynäs jagar i första hand Oskarshamn och Linköping på de sista säkra platserna i SHL. De har tre poäng till Oskarshamn och fem poäng till Linköping och två matcher färre spelade än de båda lagen. Brynäs kan också nå slutspel om de vinner resten av matcherna, de har sju poäng upp till Malmö på den sista slutspelsplatsen ocbh åtta poäng till Djurgården på nionde plats. Malmö har tvä matcher kvar att spela och Djurgården har spelat klart redan.

Brynäs möter Växjö, som jagar seriesegern, på hemmaplan ikväll, Färjestad hemma imorgon och avslutar mot Oskarshamn som gör allt för att slippa kvalspel i den sista omgången.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN