Ska rädda kvar Rögle i SHL – sen kan han lämna för konkurrent

Imorgon inleder Rögle sitt kval för att hålla sig kvar i SHL. Idag kom ett rykte som kan oroa klubben. Succémålvakten Anders Lindbäck jagas av Brynäs.

Den 14:e december förra året fick alla Röglesupportrar en tidig julklapp när klubben bekräftade att man hade värvat målvakten Anders Lindbäck som så sent som förra säsongen spelade 19 matcher i NHL för Arizona Coyotes. Lindbäck har totalt spelat 130 matcher i NHL.

Anders Lindbäck är född i Gävle och fostrad i Brynäs. Lindbäck ville också hem till sin hemstad och Brynäs i höstas men då hade Brynäs inte plats för honom. Istället blev det Rögle som just då låg sist i SHL och var i stort behov av förändring. Och förändring blev det. Den storväxte målvakten har varit en av lagets bästa spelare sen han anslöt till klubben och ger Rögle en chans att vinna matcher trots att man har varit ordentligt utspelade. Nu när Rögle går in i kval mot Karlskoga ska Lindbäck rädda kvar Ängelholmsklubben i SHL. Men efter den här säsongen står han utan kontrakt igen.

Har erbjudits kontrakt

Men nu kan det bli Brynäs ändå. Gävleklubben ska ha erbjudit Lindbäck kontrakt till nästa säsong enligt Sportbladet. Brynäs har inte avslutat sin säsong ännu utan spelar sin tredje kvartsfinal mot Linköping ikväll. Men redan nu ska målvaktsjakten till nästa säsong alltså vara igång.

Även om Brynäs sportchef inte vill kommentera Lindbäck så meddelar han att det generellt är mer intressant med spelare som är fostrade i klubben.

Den här säsongen har Brynäs målvaktspar bestått av David Rautio som har kontrakt över nästa säsong och Felix Sandström som kan hamna i Nordamerika och jagas av Philadelphia Flyers som draftade honom 2015.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN