SHL-KVALET: Får vi se mer kamp och bättre spel ikväll?

Det är dags för match två i SHL-kvalet mellan HV71 och Brynäs. Får vi se mer kamp och bättre spel i kvällens drabbning mellan lagen?

Rond två i SHL-kvalet i Husqvarna Garden, får vi se mer kamp och bättre spel ikväll? Vilket lag vågar ta tag i taktpinnen?

HV71

För HV71 handlar det om att inte hamna i brygga, 0-2 och spel borta i nästa match är inget man vill ha. Lyckas Stephan Lundh få spelarna att nå upp till den högsta nivå de har, är en av frågorna kring HV71 ikväll.

I Gävle var de långa stunder det bättre laget och hade med lite tur och skärpa haft ledningen i matchserien. Nu gäller det att hitta balansen mellan kyla och desperation, något som laget endast haft en handfull matcher under säsongen.

Det är dags för kapten Simon Önerud att visa att han är värd att ha ett ”C” på bröstet. Stundom är han helt osynlig när han ska leda sina styrkor. Utöver det gäller det att få igång karaktärsspelare som Christian Sandberg, Linus Fröberg med flera. I den senaste matchen var det endast Didrik Strömberg som gjorde skäl för lönen.

Brynäs

Skillnaden mellan Brynäs och HV71 den förra matchen, förutom att Brynäs gjorde ett mål mer än motståndet, var Emil Molin. När Brynäs såg ut som nykomlingar som klivit tre för stora steg upp i seriesystemet var han grym. Emil Molin var överallt och han var bra. Han gjorde ledningsmålet själv och låg dessutom bakom segermålet.

En förändring jag skulle vilja se i Brynäs är att tränarduon Boumedienne och Ekman plockar bort ”C” från Anton Rödin och sätter det på fältherren Simon Bertilsson istället. Rödin behöver fokusera på sitt eget spel och inte behöva bry sig om hurivida Shane Harper gör en bra match eller om domaren dömer rätt eller fel.

Frågorna

Vem är det som tar tag i taktpinnen och visar vart skåpet ska stå? Det handlar om att vilja och våga göra skillnad.

Blir Emil Molin matchhjälte igen, eller är det någon annan i Brynäs som kliver bra. Kommer Didirik Strömbergs slit att löna sig och sprida sig till lagkamraterna?

Vilka vågar vinna mer än att vara rädda att förlora?

Nedsläpp i Husqvarna Garden klockan 19.30, matchen sänds på TV12 och streamas på C More.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN