SHL: Cancersjuke spelaren hyllas inför dagens omgång

0
418
SHL: Cancersjuke spelaren hyllas
I helgen kom beskedet om att den svenske NHL-stjärnan drabbats av cancer. I kväll, när SHL tog en omstart hyllas spelaren av forna klubben Brynäs under bortamatchen mot Djurgården.

Beskedet kom som en chock för hockeyvärlden. En framstående svensk spelare har drabbats av Ewings syndrom – vilket är en typ av skelettcancer. I NHL hyllade hans lag – Philadelphia Flyers, sin spelare med att hänga upp hans tröja i omklädningsrummet. Ikväll hyllas han även i SHL.

Sjuk i Skelettcancer

I fredags kom beskedet att Oskar Lindblom har drabbats av cancer. Hyllningarna och lyckönskningarna klädde stora delar av sociala media. Där bland annat NHL-lagen Vegas Golden Knights och New York Rangers uttryckte sin sorg över sjukdomsbeskedet. Hashtagen #OskarStrong pryddes i medias alla rum och användes bland andra av SHL-spelaren och vännen Axel Holmström och William Nylander.

Klubbens stora hyllning

Lindbloms gamla klubb, Brynäs, hyllar sin forne spelare genom att fästa märket ”OL 96 Vi kämpar med dig” på sina hjälmar. Klubben förklarar att samtliga lag i föreningen kommer att bära märket under den resterande tiden kvar av säsongen.

 

Kämpa Oskar #96

Även under kvällens omgång hyllades den Lindblom på läktarna. Två banderoller prydde Hovet där Brynäs möter Djurgården på bortaplan. En med budskapet ”#fuckcancer” och en med en uppmaning till Lindblom, ”Kämpa Oskar #96”. Det rapporteras även om att en gemensam hyllning av Lindblom kom att ske från både Brynäs- och Djurgårdsklacken.

Matchen pågår i detta nu och Djurgården leder med 4-0 en bit in i andra perioden. 

Mer läsning 
Svenske NHL-stjärnan: Drabbad av skelettcancer

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + sexton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.