Foto: Bildbyrån

Han är en av våra stora skådespelare, Rolf Lassgård är även en av Brynäs största supportrar. Igår eldade han på publiken i Gavlerinken när han var med på mediakuben.
– Man får greppa tillfället när man syns, säger Rolf Lassgård till Hockeybladet.

När Hockeybladet träffar skådespelaren och Brynässupportern Rolf Lassgård efter att Brynäs säkrat en plats i semifinalen. De var en sprudlande glad skådespelare som gärna delade med sig av sin glädje, speciellt som han visade stora tecken på nervositet innan matchen.

– Jag var ganska nervös när jag gick hit idag (läs igår), därför var det extra skönt att det inte var något snack, säger Lassgård till Hockeybladet och fortsätter:

– Det är fantastiskt och serien började också med 6-0, sen har det varit en rysare med sudden och väldigt väldigt jämnt.

Vid ett flertal tillfällen zoomades den kände skådespelaren in på mediakuben i Gavlerinken och varje gång eldade han på publiken från sin plats på sittplats. Publiken var med på noterna när Lassgård höll hov.

– Man får greppa tillfället när man syns och ge det en extra energikick, säger han med ett brett leende och pliriga ögon.

Brynäs andraperiod var matchavgörande och laget spelade ut Linköping fullständigt. Tidigare har laget haft en dipp just i den andra perioden, något som bidrog till snabbare hjärtslag. Ändå blev det en skrattperiod som förlängde livet på Lassgård.

– Ja, ja verkligen den var helt grym. Ändå var jag orolig för just andra perioden, det är då vi brukar vara lite svagare.

Lassgård analyserar

Nu väntar antingen Frölunda eller Skellefteå i semifinalen för Brynäs. Vilka som passar Brynäs bäst, försöker mannen som gett kommissarie Wallander och “en man som heter Ove” ett ansikte, att reda ut.

– Det har egentligen ingen betydelse, Skellefteå ger hemmaplansfördel och Frölunda då börjar vi borta. Alla de här tre lagen spelar liknande och det blir en helt annan typ av hockey. Det är tre anfallsglada lag, men det har ingen betydelse vilka det blir.

Kommer du vara på plats i Gavlerinken under varje semifinal?
– Ja…. nästan, säger Lassgård med lite tvekan.

Spelar Brynäs SM-final i vår?
– Det hoppas jag verkligen och jag tänker tro på det också

– Nu ökar vi!

Annonser

Kommentarer

Kommentarer