RÖDIN: ”Kunde lika gärna ha vunnit”

I gårdagens möte mellan Brynäs och Malmö var det de sistnämnda som drog det betydligt längsta strået. Det som först såg ut som en jämn match slutade tillslut med en storvinst för hemmalaget Malmö. Vi möter en besviken lagkapten från bortalaget Brynäs.
− Vi kunde lika gärna ha vunnit, säger Anton Rödin till Hockeybladet.

Både den första och den andra perioden var jämna lagen emellan. Men när den tredje perioden drog igång var det något som hände hos hemmalaget. Målskyttet öppnade sig rejält för Malmö som tillslut lyckades göra fyra mål på de sista tio minuterna. Hockeybladet möter Brynäs lagkapten och diskuterar matchen som blev en storförlust för bortalaget. Han menar att det var så pass jämt att laget ”Kunde lika gärna ha vunnit” mot Malmö

Storspelande målvakt stoppade Brynäs

Det släppte inte riktigt för Brynäs i gårdagens match mot Malmö. Lagen emellan kämpade tappert i de två första perioderna, där resultatet fortfarande jämnt, men bortalaget föll sedan tungt i den sista perioden. En storspelande Oscar Alsenfelt, som dessutom gjorde comeback inför gårdagens möte, tillät inte Brynäs att komma in i matchen. Det slutgiltiga resultatet i matchen var inte något som Rödin var nöjd med.

− Det står 1-0, vi trycker på och har lägen. Men deras målvakt spelar bra, säger en besviken Rödin till Hockeybladet.

Griniga möten mellan lagen

Under säsongen har det varit flertalet griniga möten mellan lagen. Det senaste mötet i Gävle slutade exempelvis med slagsmål och två matchstraff. Detta var dock inte kvällens melodi som i känsloväg blev en nedtonad tillställning. Rödin förklarar hur det är att möta Malmö i ett möte där båda lagen slåss för att klättra i tabellen.

− Vi är två lag som krigar om poäng, så det är klart att det är tuffa matcher, berättar Lagkaptenen efter förlusten.

Inför kommande matcher: Ingen vinst utan mål

Det Brynäs främst måste lägga fokus på är att börja göra mål, förklarar lagkaptenen Anton Rödin. I de kommande matcherna har man tuffa möten mot topplaget Örebro samt formstarka Djurgården och HV71. I sådana möten blir det svårt att vinna utan att göra mål må de lägen som skapas. En uppgiven lagkapten förklarar samtidigt att Brynäs var bra i gårdagens möte, men tydligen var det inte tillräckligt.

− Det går inte att vinna om man inte gör några mål. Men det var ändå en rätt skaplig match idag, vi kunde lika gärna ha vunnit, berättar lagkaptenen uppgivet efter förlusten.