LISTA: Veckans lag i SHL – vecka 40

Ännu en vecka med mycket mål och fina prestationer har lidit mot sitt slut i SHL. Vilka spelare från veckans SHL tar en plats i Hockeybladets lag? 

Varje vecka under säsongen utser Hockeybladet veckans lag och nu är det dags att avslöja vilka spelare som tar plats den här gången.

Doldisar tar plats

Två av forwardsen i Hockeybladets lag den här veckan är inte alltid de som får de hetaste rubrikerna. Den här veckan har den ena dock gjort hat-trick och totalt fyra poäng på en match. Den andra ligger oväntat två i sitt lags poängliga och bidrog med tre assist under veckan. Då förtjänar man en plats i Hockeybladets lag.

Målvakt – Joni Ortio, Skellefteå AIK
Skellefteå har börjat vara igång maskineriet på allvar. En stor orsak stavas givetvis Joni Ortio. Den finska burväktaren tillhör en av ligans bästa och är en riktig matchvinnare. Under den gångna veckan har finländaren två segrar på kontot och under lördagen höll han även nollan mot målfarliga Malmö Redhawks.

Back – Marcus Högström, Djurgårdens IF
Djurgården fortsätter att imponera under inledningen av SHL. Laget ligger på en stabil tredjeplats efter två fina segrar under veckans gång. Marcus Högström är en stark bidragande orsak till det med sitt mycket viktiga tvåvägsspel och rutin. Att han dessutom gjort tre assist under veckan och snittar en istid på 27 minuter/match gör inte saken sämre. Högström har växt ut till en försvarsgeneral från den högre skolan under inledningen.

Back – Jesse Virtanen, Färjestad BK
Färjestads finska nyförvärv har i princip börjar prenumerera på en plats i Hockeybladets lag. Men det är svårt att blunda för Jesse Virtanens spel och betydelse för värmlänningarna. Likt Djurgårdens Högström så är det han som styr försvaret i Karlstad offensivt som defensivt. Leder backarnas poängliga med sina sju poäng på lika många matcher.

Forward – John Persson, Mora IK
John Persson river och sliter, match efter match och får sällan några stora rubriker för sitt spel. Under veckan fick forwarden slutligen betalt för sitt hårda arbete. Mot HV71 gjorde han tre mål och spelade fram till ett när Mora tog en imponerande seger på hemmaplan mot de regerande mästarna.

Forward – Martin Johansson, Färjestad BK
Bakom Dick Axelsson och Michael Lindqvists prestationer har ännu ett nyförvärv levererat i Färjestad. Martin Johansson har flugit under radarn inledningsvis av säsongen och inte fått det beröm han gjort sig förtjänt av. 29-åringen gjorde under lördagens match mot Brynäs hela tre assist och ligger två i lagets interna poängliga. Martin Johanssons nytändning får honom att se ut som den poängspruta han var säsongen 2014/2015. Då gjorde han 46 poäng för Örebro.

Forward – Frederik Storm, Malmö Redhawks 
Bland Malmös alla prestigefulla nyförvärv så är det lagets danska center, Frederik Storm, som leder lagets poängliga. Den här veckan har det blivit tre nya poäng och i vinsten mot Färjestad var han inblandad i lagets alla tre mål. Då spelade han fram till två och satte själv det avgörande på övertid. Frederik Storm ligger två i SHL:s poängliga bakom Färjestads Michael Lindqvist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN