LISTA: Djurgården rankingkomet i Europa

Sajten Hockeyarchives har sammanställt listan på Europas 250 bästa ishockeylag. Växjö Lakers ses som Europas näst bästa lag. Men sett till säsongen 2016/17 så är det en del stora förändringar som skett.

SKA Saint-Pétersbourg så heter Europas bästa ishockeylag enligt sammanställningen hockeyarchives har gjort. Laget hade storstjärnor som Nikita Gusev, Ilja Kovaltjuk och Pavel Datsiuk. Kovaltjuk blev dock nyligen klar för en återkomst i NHL och Los Angeles Kings. På andraplats hittar vi årets SM-guldmedaljörer Växjö Lakers som efter guldet klättrade upp från plats 13 som man rankades på åter innan.

HV71 rasar på rankinglistan

Efter guldsäsongen 2017 så låg HV71 på en fjärdeplats av Europas bästa lag. Men efter årets fiaskosäsong så rasar laget rejält på listan. Hela 38 (!) placeringar och laget hamnar så långt ner som till plats 42. Sveriges näst bästa lag är Djurgården som efter säsongen placerade sig på plats sju i rankingen. Efter det följer Skellefteå på plats 14, Frölunda på plats 18 och Malmö på plats 23. Sist på listan hamnade Karlskrona på plats 96 och Timrå som tog klivet upp placerades sig på plats 95.

SE HELA RANKINGLISTAN HÄR…

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN