KLART: Brynäs sparkar ikonerna från tränarposten

Idag blev det klart att Brynäs sparkar de båda klubbikonerna Tommy Sjödin och Jan Larsson som tränare med omedelbar verkan. Ny huvudtränare blir Magnus Sundquist, tidigare assisterande tränare. Mikael Holmqvist ska assistera.
Magnus är rätt person, säger Andreas Dackell i ett pressmeddelande.

I morse blev det klart att Brynäs sparkar tränarna och klubbikonerna Tommy Sjödin och Jan Larsson från posterna som tränare och assisterande tränare. Trots att Brynäs vunnit två raka matcher blir det förändringar u ledarstaben.

– Vi känner att vi inte har presterat tillräckligt bra i spelet ute på isen. Ledarskapet har inte varit tydligt nog i vardagen och i match. Vi har självklart utvärderat det här sedan säsongsstart och vi kräver mer i Brynäs IF än vad vi presterat spelmässigt, säger Andreas Dackell, tillförordnad sportchef i ett pressmeddelande.

Assisterande tar över

Den tidigare assisterande tränaren Magnus Sundquist över från och med idag, han ska leda laget tillsammans med den tidigare J18-tränaren Mikael Holmqvist.

– Magnus är rätt person. Han utstrålar en trygghet i sitt ledarskap som kommer att smitta av sig på spelarna. Han kommer att komma in och visa vad han vill med laget och hjälpa grabbarna för att ta steg mot att utvecklas och bli starkare både som individer och lag, säger Dackell.

Enligt Dackell har Sundquist och Holmqvist liknande ledarskapssyn och därför blir det de som ska försöka rädda Brynäs säsong. Vad kommer då bli nytt i Brynäs med den nya tränarduon?

– Det kommer att bli en del ändringar i det dagliga. Sedan ska vi se över hur vi ska agera i spelidén. Det finns säkert saker vi kommer att ändra på och som vi kan göra bättre, säger Sundquist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN