HEDLUND: Hur gick det för mina utropstecken – en femtedel spelad

Inför starten av SHL listade jag klubbarnas utropstecken och frågetecken. Dessutom gissade jag hur de skulle placera sig. Nu är en femtedel spelad, hur illa har jag tippat egentligen?

En femtedel av SHL är spelad och det är dags att granska min egen spåkula inför säsongen. Det är 42-43 matcher kvar att spela, men vi får ändå en indikation på hur fel eller rätt jag får. På vissa ställen är jag ute och cyklar totalt, på andra har jag slagit huvudet på spiken – so far. Här är tabellen jämfört med mitt tips och utropstecknen som jag spådde. Imorgon kommer frågetecknen, hur gick det för dem?

Tabellen

Ja vad ska man säga, mina stora fiaskon när jag tippade tabellen är ju stenklart. Växjö, Färjestad, Malmö och Timrå får ju räknas till missräkningar från min sida, men å andra sidan är jag långt från ensam med att tokmissa på dem. När det gäller Rögle och Linköping är jag just nu heeeeelt ute i rymden någonstans. Nu tror jag visserligen att Linköping kommer att tappa, i stället för att få den katastrofinledning jag gissade att de skulle få. Här ser ni att jag ligger rätt bra till på vissa lag, även om jag blev kallad Örebrohatare för att jag placerade dem sist. Nåväl, här är siffrorna svart på vitt efter nio, tio spelade omgångar.

Mitt tips Tabellen nu
1. Djurgården 1. Linköping
2. Växjö 2. Djurgården
3. Färjestad 3. Malmö
4. HV71 4. Frölunda
5. Rögle 5. Luleå
6. Frölunda 6. Skellefteå
7. Skellefteå 7. HV71
8. Brynäs 8. Timrå
9. Linköping 9. Mora
10. Luleå 10. Färjestad
11. Malmö 11. Växjö
12. Mora 12. Brynäs
13. Timrå 13. Örebro
14. Örebro 14. Rögle

Mina utropstecken

Hur har det gått för mina utropstecken i de olika klubbarna. Så här långt är det precis som tabelltipset, ömsom vin, ömsom vatten.

Brynäs

Jesper Jensen – tre poäng på åtta matcher imponerar inte. Å andra sidan är det inte mycket i Brynäs som imponerar. Kan ju komma igång och ge mig rätt, men just nu är det inte mycket som tyder på det.

Djurgården

Daniel Brodin – har fått helt rätt omgivning och öser in mål. Sju mål och fyra assist för Djurgårdsfansens stora favorit. Kanske till och med ger en plats i Tre Kronor i Karjala Cup tillsammans med kedjekamraterna Jacob Josefson och Jakob Lilja?

Frölunda

Pathrik Westerholm – fyra i den interna poängligan och snittar 14,5 minuter per match i istid. Kanske inte det största utropstecknet i Frölunda, samtidigt som han precis som jag beskrev honom är en nagel i ögat på motståndarna. Inga bromsspår alls.

Färjestad

Joakim Nygård – är det någon som bär Färjestad på sina axlar är det herr Nygård. Stabil i ett vacklande bygge och är den som kan få skutan att vända.

HV71

Nils Andersson – började säsongen med att vara borta. Nu är han tillbaka och snittar dryga 18 minuter per match. Inte det stora utropstecknet än, men det är svårt med bara fyra spelade matcher. Kommer att komma, även om jag inte har helt rätt här.

Linköping

Daniel Olsson Trkulja – nio matcher och noll poäng. För mig en besvikelse som inte kommer till sin rätt när det finns andra som går så mycket bättre. Hamnar längre från första två kedjorna. En miss från mig, å andra sidan är hela Linköping en missräkning från min sida. Bara att lyfta på hatten så här långt.

Luleå

Emil Larsson – spelar mycket och gör det bra. Helt klart ett av utropstecknen i Luleå så här långt i serien. Spelar drygt 18 minuter per match och är trea i den interna poängligan.

Malmö

Frederik Storm och Henrik Hetta – tippade att de skulle driva Malmö framåt. Får inte spela tillsammans hela tiden och förpassas ibland till tredje- och fjärdefemman. Inga direkta utropstecken. Här gick jag bet – hittills.

Mora

Adam Masuhr – kapten och pappa i laget som skulle kriga om att slippa sistaplatsen enligt de flesta. Spelar mest som sig bör och Mora har tagit fina skalper i starten av serien. Ligger på en fin niondeplats. Utropstecken i Mora, ja det måste jag säga att Masuhr är.

Rögle

Erik Andersson – en total missräkning av mig. Har floppat i SHL:s gigantiska flopp den här säsongen. Tar sågningarna av att ha honom som utropstecken och klassvärvning. Det ska jag ha!

Skellefteå

Robin Alvarez – inte hunnit nå upp till de förväntningar jag hade på honom när säsongen startade. Det behöver inte betyda att jag går helt bet på Alvarez över en säsong, men just nu är jag inte i närheten.

Timrå

Niklas Svedberg – är helt klart ett av utropstecknen i Timrå. Spelat sju av nio matcher och gjort det riktigt bra. Det var väl bara mot Djurgården som puckarna trillade in ordentligt bakom Svedberg. Kommer att växa med uppgiften ännu mer och Timrå är och kommer att vara en otrevlig överraskning för motståndarna.

Växjö

Niclas Burström – spelar näst mest, en sekund mindre per match än Joel Persson, i ett lag som tokfloppat i inledningen. Kan inte säga att det finns många utropstecken i det upphaussade Växjö, men Burström har 43 matcher på sig att bevis mig rätt.

Örebro

Stefan Stéen – är inte tränarnas förstaval än. Utklassar sin kollega Eero Kilpeläinen helt och ska klassas som ett utropstecken i bottenlaget så här långt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN